28 iunie, Masa Critică merge la Hărman

Masa Critică se implică într-un proiect multicultural din cadrul Festivalului ”Musica Barcensis”. Acțiunea este susținută de Asociația Brașovul Pedalează și de Biserica Neagră în colaborare cu Primăria Brașov și Primăria Hărman. Acest festival este o ocazie de a ne deconecta de la cotidian și de a evada în timp, dorind în același timp să formeze o nouă cultură a experimentării patrimoniului din jurul nostru. Festivalul va debuta vineri, 28 iunie, când Masa Critică lunară va pleca din fața Primăriei la ora 17:00, până la Biserica Fortificată din Hărman. Acolo, bicicliști participanți vor lua parte la concertul susținut de elevii Liceului de Muzică ”Tudor Ciortea”. Festivalul este organizat de Bisericile Evanghelice C.A. din Hărman, Ghimbav, Râşnov şi Prejmer, cu sprijinul Fundaţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE şi a Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov.

Acţiunea constă într-o plimbare paşnică pe biciclete, cu plecare din fața Primăriei Brașov, de la statuia Lupoaicei, având următorul traseu: Primărie, blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, str. Toamnei, str. Hărmanului, Triaj, DN11 până în Hărman, giratoriu Hărman, str. Gării, Biserica Fortificată Săsească Hărman. Traseul bicicliștilor are 12 kilometri și poate fi parcurs fără a cauza blocaje în trafic, deoarece DN11 dispune de două benzi pe sensul de mers.

Dorim prin acest eveniment să atragem atenția asupra mai multor chestiuni: necesitatea amenajării unor benzi pentru bicicliști și în afara municipiului Brașov, infrastructură ce ar fi deosebit de utilă în vederea dezvoltării turismului în localitățile din Zona Metropolitană. Hărman, Prejmer, Cristian, Râșnov, Ghimbav, Codlea, Zărnești etc., sunt localități așezate circular de jur împrejurul Brașovului iar acest lucru facilitează construirea unei rețele de benzi pentru bicicliști interconectată. Mai mult, în aproape toate localitățile există așezări fortificate și nu numai, deosebit de importante în vederea dezvoltării turismului pe plan regional.

Un alt motiv pentru care organizăm acest eveniment este candidatura orașului nostru pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Un astfel de eveniment sportiv și cultural poate fi inclus fără probleme în dosarul de candidatură și consider că va fi de succes.

Link eveniment Facebook: http://www.facebook.com/events/671844632830853

Link festival: http://www.musica.barcensis.ro/

Traseu:

Bike route 2,175,413 – powered by Www.bikemap.net

 

 

 

6 thoughts on “28 iunie, Masa Critică merge la Hărman

  1. Vor fi probleme la intersecția cu ocolitoarea Brașovului, lângă Stabilus, unde se construiește un pod și traficul este redus la o singură bandă și deviat câteva sute de metri pe ocolitoare.

  2. Pingback: Poster Masa Critică… la concert | Brașovul Pedalează

  3. Pingback: Vineri mergem cu Masa Critică la Hărman! | Brașovul Pedalează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*