Am parcurs pe jos traseul viitoarei piste Brasov – Rasnov

Astăzi, 13 noiembrie 2012, a avut loc a doua întâlnire din cadrul grupului de lucru pentru realizarea unui traseu de biciclete între Brașov și Râșnov.

Astfel, la ora 10:00, reprezentanți ai primăriilor din Cristian și Râșnov, domnul consilier local Christian Macedonschi, doi reprezentanți de la compania germană INA Schaeffler, domnul Dan Pohrib de la asociația Bike’s Cool și subsemnatul, Robert Lazar de la Asociația Brașovul Pedalează au parcurs pe jos aproximativ 6 kilometri, de lângă halele INA Schaeffler până în Râșnov, analizând minuțios traseul posibil al viitoarei piste.

Zona vizată este de o frumusețe rară iar faptul că este departe de trafic, chiar lângă pădure, face din acest proiect o prioritate atât pe plan turistic cât și economic. Singura problemă o reprezintă trecerea peste drumul care merge la depozitul PECO din Cristian, dar având în vedere că este vorba doar de câțiva metri, bicicliștii ar putea să traverseze pe lângă biciclete această zonă.

Din nefericire, aproape pe tot parcursul traseului am găsit aruncate gunoaie, moloz, mizerie. Construirea acestei piste ar duce automat la igienizarea locurilor și la crearea unui cadru natural cât mai pitoresc posibil, contribuind la dezvoltarea turistică a zonei și la unirea Râșnovului cu Cristianul și Brașovul.

Următoarea întâlnire va avea loc miercuri, 21 noiembrie 2012, la ora 10:00 la Primăria Râșnov, unde vor fi invitați și reprezentanți ai Castelului Bran. Se va discuta aici și despre prelungirea traseului până în Bran, prin Valea Glăjăriei.

Per total, autoritățile ne-au dat impresia că ar dori un astfel de proiect, mai ales că în Cristian se dorește amenajarea unei promenade la liziera pădurii.

Edit: Puteți descărca pozele de aici http://wtrns.fr/PoklJS4f2bnY0v-

12 thoughts on “Am parcurs pe jos traseul viitoarei piste Brasov – Rasnov

 1. Sunt surprins! A doua întâlnire și un studiu pe teren al viitoarei piste de biciclete și urmează a treia întâlnire. Se pare că oamenii aceștia chiar vor să facă ceva în privința asta.

 2. De la vorba la fapta e cale lunga , mai ales pe plaiurile mioritice.
  Insa e imbucurator ca exista cel putin o bruma de interes.
  Sa vedem si cu ce finalitate.

 3. La fel ca si Cristi, sunt si eu surprins. Sper din tot sufletul sa se finalizeze cu succes acest proiect si sa vina ziua in care acest traseu sa fie real, nu doar pe hartii si concepte, mai ales ca aceasta este o pista de biciclete, nu e o autostrada sau un aeroport… Chiar voi urmari evolutia proiectului.

 4. E foarte bine daca s-ar materializa pista respectiva. M-am saturat de pedalat extrem pe bucata de sosea Brintex – Ina.

 5. Hahaha… stati flexati ca astia vin doar dupa voturi… n-au ei treaba cu biciclistii… de zici ca ar costa miliarde sa traga un traseu de ala…
  Sa dea Domnu sa faca ceva dar eu ma bazez tot pe vremea buna si bicicleta mea cu care-mi fac veacu pe coclauri 🙂

  • Babau, niciunul dintre cei care au participat nu candideaza. Cei de la INA Schaeffler nu candideaza, tipa de la Primaria Rasnov nu candideaza, tipul de la Primaria Cristian e doar un referent, deci nu candideaza, domnul Macedonschi nu candideaza iar nici eu si nici cei de la Bike’s Cool nu candidam. Mai mult, domnul Macedonschi reprezinta in acest proiect APDT (Agentia Pentru Dezvoltarea Turismului) si nu Forumul German, care apropo, nu are decat un singur candidat pe tara la alegerile ce urmeaza.

   • Ahaha… niciunul nu candideaza? Pacat. Luau multe voturi… Stii cum e: nu ia, de exemplu, primariosu Oprescu spaga… o ia ala mic si i-0 da lui. El e prea mare sa se murdareasca. Sa dea Al de Sus sa miste astia ceva, desi… suntem invatati in Ro cu statul pe margine. In fond si la urma urmei, cat de scumpa poate fi o pista de biciclisti lata de 2m sau 1.5? Vorba cantecului: dar unde dragoste nu e, nimic nu e.

 6. Nu am mai gasit nici un articol despre acest traseu. Oare se mai face? La Cristian se lucreaza intens la un drum lat de aprox 3-4 m care porneste de la drumul Peco-ului si pana la gara am vazut eu ca exista, nu stiu mai departe. As pune si ceva poze, sa vedem peste ani cum a inceput totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*