Am pedalat la Cheile Râșnoavei după plante medicinale

cheile rasnoavei

Pe o zăpușeală îngrozitoare, aproape 30 de temerari ai bicicletei au pedalat împreună din Brașov spre Cheile Râșnoavei, unde au putut culege plante medicinale dintre cele mai diverse.

Am pornit de la Primăria Brașov la ora 9:15, am coborât pe strada de Mijloc, apoi pe strada Morii și am părăsit civilizația pe strada Carierei. Am ocolit unitatea militară pe strada Cucului, înfruntând căldura de pe câmp și am ajuns în spatele INA Schaeffler, unde trebuia să urmăm traseul viitoarei piste de biciclete spre Râșnov. Ne-am speriat de noroi, așa că am urmat șoseaua până în Cristian, unde am vizitat biserica fortificată, am pozat interiorul, exteriorul, după care am pornit iarăși la drum, spre Râșnov. Aici am luat o pauză mai lungă la Penny, unde am rămas dezamăgiți de faptul că nu aveau aproape deloc bere la rece. Cu buzele umflate, ne-am mulțumit cu Heineken la sticlă (fără alcool) și cu câteva doze de Ciuc (tot fără alcool) și niște Silva neagră (fără alcool, desigur). După ce le-am dat pe gât, am pornit spre Pârâul Rece și la un moment dat, am lăsat șoseaua pentru un drum de macadam care urca lent spre Cheile Râșnoavei. Ne-am continuat drumul, am trecut prin chei, după care am găsit o masă liberă la umbră și ne-am odihnit.

Unii au ales să culeagă plante, alții au stat la povești. Cert este că toată lumea s-a simțit extraordinar. După câteva ore, am plecat înapoi spre Brașov și am savurat limonadă, bere (fără alcool, normal) și fresh-uri proaspete la barul Propaganda din complexul studențesc Memorandului.

Mulțumesc tuturor participanților și îmi cer scuze dacă ceva n-a mers bine, este prima tură organizată de mine după mult timp și sincer, am avut ceva emoții că vor fi probleme.

vladMulte felicitări lui Vlad, care la vârsta de 8 ani și pe o bicicletă modestă, cu roți de 24”, ne-a dat clasă tuturor. A debordat de energie și a fost tot timpul în față, pe tot parcursul traseului, zâmbind și glumind cu noi.

Dacă aveți propuneri de trasee, tot așa, de familie, cu dificultate scăzută, vă rog să le exprimați. Vom încerca să organizăm ture și pentru cei care nu-și permit să meargă mult pe bicicletă.

Pozele mele pe Facebook

2 thoughts on “Am pedalat la Cheile Râșnoavei după plante medicinale

  1. A fost fain, ca de obicei! Important este că am fost mai mulţi decât data trecută, asta datorită şi gradului scăzut de dificultate, că ne-am relaxat deşi a fost destul de cald (peste 35 de grade celsius) dar se putea şi mai rău! Bine că am găsit loc de popas la umbră, lângă apă şi totul s-a transformat din frumos în minunat! Păcat că s-a “spart” gaşca la întoarcere, sper ca data viitoare să nu se mai întâmple aşa!
    Până la proxima ieşire vă doresc LANŢ ÎNTINS PE PINIOANE, CAMARAZI!

  2. Pingback: Brasovul a pedalat la Cheile Rasnoavei dupa plante medicinale :Regiunea Centru: Alege Capitala!Brasov Capitala regiunii centru, Sibiu capitala regiunii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*