Am pedalat la Gârbova

Duminică 19 mai 2013, o zi superbă, o tură superbă, veselie și niște oameni minunați cărora le place mișcarea în natură, peisajele frumoase, le place să pedaleze prin locuri unde să nu fie deranjați de fumul mașinilor și de muzica celor ieșiți la iarbă verde. Dar pentru astea e nevoie uneori de un efort susțiut de câteva ore în care să pedalezi pe drumuri neasfaltate, să urci pante accentuate de multe ori pe lângă biciclete iar uneori chiar cu ea pe umăr în timp ce inima îți bate să-ți sară din piept și plămânii aproape că nu mai fac față nevoii tot mai mari de oxigen însă răsplata este pe măsură.
Nu am să vă descriu cum s-a desfășurat tura,am să dau doar câteva date tehnice pentru că am fost întrebat de câțiva dintre voi. Începând de la Kaufland și terminând în Piața Sfatului (la Pitzi pentru cunoscători) lungimea traseului a fost de 68,2 km făcut în 10 ore și 24 minute din care ne-am mișcat 5 ore și 2 minute iar restul au fost pauze. Viteza media cu care ne-am deplasat a fost de 14 km/h iar cea maximă de 60 km/h atinsă la coborârea pe șosea din Predeal. Altitudinea minimă a fost de 567 m iar cea maximă de 1460 m. În total am urcat o diferență de nivel de 1566 m.
Un fapt care m-a cam nedumerit despre precizia aparatului GPS pe care îl am a fost diferența mare de altitudine de la cabana Gârbova unde era trecută altitudinea de 1350 m iar GPS-ul îmi arăta doar 1327 m. Apoi m-am uitat și pe profilul traseului făcut pe bikemap și la cabană îmi arăta altitudinea de 1329 m ceea ce m-a convins că cea scrisă pe cabană nu este corectă.
Traseul îl puteți vedea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*