Brașovul a pedalat la Bran

Profitând de vremea bună de duminică, aproape 25 de bicicliști de toate vârstele s-au adunat la ora 10 dimineața în parcarea de lângă Gara Bartolomeu pentru a lua parte la frumoasa tură organizată de Asociația Brașovul Pedalează, în speță de Cristi Stasisin, cel care a propus cele mai multe trasee de până acum.

După trecerea sfertului academic, am lăsat Brașovul în urmă și am pornit spre Ghimbav pe o șosea unde, surprinzător, n-a fost aglomerație. Odată ajunși în Ghimbav, am poposit lângă biserica fortificată din localitate unde am făcut poze, am socializat și am profitat din plin de cele 17-18 grade ce erau afară în acele momente.

După o mică pauză, am pornit spre Cristian pe un drum pustiu, dar destul de prost asfaltat. Din păcate, vântul a bătut tot timpul din față și ne-a încetinit destul de mult dar asta nu ne-a oprit să ne bucurăm de căldura soarelui și de timpul petrecut unii lângă alții, povestind unele și altele.

Ajunși în Cristian, ne-am rătăcit puțin în periplul nostru către biserica fortificată dar până la urmă i-am zărit turnul înălțându-se deasupra caselor și am putut s-o localizăm mai ușor. Ne-am oprit în frumosul parc de lângă Primărie iar unii dintre noi am intrat în curtea bisericii unde am făcut poze, am admirat frumoasele brândușe multicolore.

Foto: Csaba Bertalan

Cei mai îndrăzneți au intrat chiar și în biserică, deși era slujbă. Ne cerem scuze pe această cale celor pe care i-am deranjat, dar nu cred că am făcut prea multă gălăgie.

După ce am admirat pereții exteriori și cetatea propriu-zisă, ne-am pregătit de plecare, nu înainte ca eu să fac prostia de a arunca apa din bidon, în speranța că de la cele 2 robinete din curte aș putea să iau apă rece și proaspătă. Din păcate, unul nu funcționa iar din celălalt curgea apă galbenă și deci, nepotabilă. Așadar, vă recomand să nu vă aruncați lichidele din bidon înainte să verificați dacă sursa de apă la care salivați este de încredere.

Bineînțeles că biserica din Cristian n-a scăpat nepozată:

Biserica din Vulcan

Am pornit apoi spre Vulcan, pe un vânt năpraznic ce bătea tot din față. După câteva probleme tehnice la una din biciclete, în Vulcan ne-am uitat la biserica din localitate, ne-am mai tras sufletul și am pornit spre Zărneși pe același vânt din față. În Zărnești ne-a mai așteptat un simpatizant al asociației însoțit de cei doi copii ai săi și am părăsit împreună asfaltul spre Predeluț. Urcarea n-a fost lungă și nici abruptă iar priveliștea a meritat din plin drumul până acolo.

Pauză în Zărneși
Panorama spre Zărnești
Vedere spre Piatra Craiului

Am traversat cu bine Pasul Predeluț și ne-am odihnit în parcul din Bran unde am mâncat și am băut, am făcut poze, am hrănit câinii și altele…

Câinii ne iubeau...
Parcul din Bran
Odihnindu-ne în parcul din Bran

La întoarcere, am avut noroc de vânt din spate așa că am parcurs cu ușurință drumul până în Brașov prin Râșnov și Cristian și ne-am odihnit cu bere la o cârciumă comunistă din centrul Brașovului.

Mai aveam puțin până în Râșnov...
Prin Cristian
O bere rece la sfârșit de tură

One thought on “Brașovul a pedalat la Bran

  1. Pingback: Montaj cu tura spre Bran | Brașovul Pedalează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*