Brașovul a pedalat la Măgura și Peștera

A fost probabil cea mai frumoasă tură organizată de Brașovul Pedalează până acum. Ne-am simțit extraordinar, peisajele au fost superbe, zona Branului este excelentă pentru mountain biking și ai nevoie de câteva zile pentru a străbate toate drumurile și potecile pe care se poate merge cu bicicleta. În viitor vom mai reveni în această zonă, important este să dorim sau să vreți voi să vă ducem pe acolo.

Drumul până la Zărnești nu a avut incidente neplăcute, a trebuit doar să facem un mic ocol la ieșirea din Brașov pentru că se desfășura o competiție auto și circulația era oprită pe o porțiune. Am mai oprit în Zărnești pentru a mai face mici cumpărături și la Fântâna lui Botorog pentru aprovizionare cu apă. De aici a început urcare până la intrarea în satul Măgura unde, după ce am ieșit din pădure peisajul ne-a tăiat respirația. Dealurile din jur cu case risipite, căpițe de fân, copacii ale căror frunze încep să se îngălbenească și Piatra Craiului în fundal alcătuiesc o priveliște de care cu greu îți mai dezlipești privirea.
Din Măgura am mers până la mănăstirea Peștera care, deși se află încă în construcție, în biserică se țin slujbe religioase. Când va fi gata această mănăstire va arăta superb înconjurată de dealuri.

A urmat o porțiune în urcare până în satul Peștera unde Robert și încă un coleg s-au despărțit de noi, ei urmând să coboare direct spre Moieciu de Jos, iar noi ne-am continuat drumul pe la Casa Folea și din nou în Măgura dar pe altă rută. De aici am coborât pe Valea cu Calea, o premieră pentru mine pentru că nu am mai fost pe acolo, un traseu superb, excelent pentru mountain biking, cu câteva treceri peste un pârâu și niște porțiuni un pic mai tehnice dar nu foarte dificile. Pe acest drum am avut parte și de un moment foarte distractiv când un vițel s-a luat la întrecere cu noi. Acesta păștea într-o curte și când am trecut în coborâre pe biciclete pe lângă el a început să alerge cu o viteză care nu credeam că poate să o atingă un vițel. La un moment dat era un gard în fața lui și nici nu mi-am dat seama când a trecut prin el și a intrat în drum alergând în fața noastră. Nu știu până unde ar fi alergat pentru că noi ne-am oprit, s-a oprit și vițelul și s-a întors înapoi.

Am ajuns în Moieciu de Jos de unde am continuat pe șosea prin Bran unde era sărbătoare, Răvășitul Oilor, era plin de lume, mașini,gălăgie, fum de la grătare, muzică. Am trecut cât am putut de repede și ne-am oprit la un restaurant, “Un băiat și o fată” pentru tradiționala bere de la sfârșitul fiecărei ture. Ne-am întors acasă prin Râșnov și Cristian într-un trafic infernal, parcă nicicodată nu au fost așa multe mașini pe această rută ca astăzi, dar am ajuns în Brașov încântați de locurile vazute astăzi.

Pentru fotografii dați click mai jos.

Magura
 

Videoclipul realizat de Alex:

Traseul de azi


Traseu de bicicleta 1278220 – powered by Bikemap 

Fotografii făcute de Cristi:

Pozele lui Cristi, Robert, Lorand și Anca

Multumim Shortcut Electronic (Grivitei 69) pentru statiile de emisie receptie care ne-au fost utile in situatiile cand grupul se mai fragmenta.

3 thoughts on “Brașovul a pedalat la Măgura și Peștera

 1. Pentru mine a fost tura numarul 1 in topul anului 2011 ….
  Dar cum inca acest an nu s-a incheiat pentru noi, astept in continuare sa fiu surprins cu o tura care sa declaseze in top tura de azi !!! Suna a provocare nu ????
  Propun sa facem un top la sfarsit de an al turelor, atat cele bune cat si cele mai putin nereusite. Pentru topul ture RUSINICA cred ca stiu care o sa o propun….Dar pana atunci ramane secreta alegerea mea.

  • Mă bucur ca ți-a plăcut. Cred că este foarte greu să organizez o tură care s-o depășească pe aceasta dar voi încerca. De acum începe toamna adevărată și peisajul se va schimba complet, pădurile, pășunile, vor fi pline de culori, va fi o nebunie. Aștept propuneri și de la voi și le vom pune în aplicare.
   Cât despre un top nu cred că ar trebui să facem, toate turele au fost frumoase, totul a depins de gustul fiecăruia, și dacă la Rsinică vrei să pui propui tura ta (știm noi care) nu cred că e cazul pentru că a fost frumoasă numai că lumea (sau cel puțin eu) se aștepta să fie ceva mai ușoară, dacă se știa dinainte cât este de împins la biciclete nu ar fi fost nicio problemă.

   • Eu cred că e vorba despre altă tură :). Dacă e bun sau nu un top asta rămâne de văzut.

    Cel mai important e ca și alți oameni să iasă la mișcare pe unde am fost noi sau pe oriunde altundeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*