Brașovul a pedalat la Viscri

Zece negri mititei s-au întâlnit în gară… Nu, de fapt zece bicicliști s-au întâlnit în gară la ora 8 dimineața pentru a urca în trenul spre Rupea. Obiectivul lor este să vadă Viscri, un sat cu case străvechi cu arhitectură originală săsească și o foarte frumoasă biserică fortificată, totul intrat în lista monumentelor UNESCO. De la gara Rupea am mers mai întâi la Homorod unde am văzut o biserică fortificată care nu a fost nicicodată cucerită după cum ne-a spus femeia care are cheia de la intrare, o bătrânică simpatică ce ne-a spus multe lucruri din istoria cetății și din viața ei personală, deloc ușoară. Marea revelație a fost când Ionuța început să cânte la orga bisericii demonstrându-și înclinațiile artistice. Am urcat și în turnul cetății pentru a admira împrejurimile Homorodului.

Mai departe am mers la Rupea unde am urcat până la cetate dar am avut o mare dezamăgire găsind cetatea închisă și un panou care interzice accesul cetatea fiind în construcție.
După o scurtă pauză de masă am plecat spre Viscri, principalul obiectiv de astăzi. Până în Dacia drumul este asfaltat dar cu multe gropi printre care a trebuit să facem slalom iar de acolo este un drum pietruit dar într-o stare bună care nu a pus probleme nici chiar lui Alex care a venit cu cursiera. Am ajuns în Viscri, un sat frumos, așa cum mă așteptam să fie, am mers la biserica fortificată de aici unde am putut intra doar în curte, femeia care are cheia fiind plecată și noi nu am avut timp să așteptăm până venea. Aici ne-am despărțit de Cătălin care se grăbea să prindă trenul pentru a ajunge mai repede În Brașov pentru că de aici trebuia să plece la București iar noi ne-am oprit la un bar pentru o cafea sau o bere.

Am plecat apoi spre casă dar nu am mers pe drumul pe care am venit care, deși e mai scurt e mai greu de mers pe el așa că, la recomandarea localniciclor, am plecat spre Bunești pe un drum asfaltat, nu prea grozav dar pe care am putut să mergem cu viteză mai mare. La intersecția cu DN 13 ne-am despărțit de Anca, Adi și Remus care au preferat să meargă la Sighișoara, unul dintre motive fiind că drumul e mai scurt decât până în Brașov și altul a fost că au vrut să vadă Sighișoara noaptea, mai ales ca Anca nu a fost niciodată acolo.
Noi am plecat spre Brașov cu intenția de a merge până acasă pe biciclete însă după ce am trecut de Rupea mi-am dat seama că noaptea ne va prinde undeva în Pădurea Bogății sau mai repede și mi-ar fi fost frică să fac atâta drum pe întuneric și pe șosea foarte circulată iar în Brașov aș fi ajuns foarte obosit așa că împreună cu Bogdan și răzvan am hotărât să luăm trenul din gara Rupea. I-am lăsat pe Andy, Alex și Ionuț să continue drumul spre casă iar noi ne-am oprit într-o benzinărie să mâncăm un sandviș pentru că aveam destul timp iar când s-a apropiat ora să vină trenule am plecat spre gară, ne-am urcat în tren și am ajuns acasă.

Video:

2 thoughts on “Brașovul a pedalat la Viscri

  1. Pingback: La Viscri | Brașovul Pedalează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*