Brasovul a pedalat prin Covasna!

După cum anunțam pe 16 august, Asociația Brașovul Pedalează a organizat în această duminică o drumeție de aproximativ 100 de km prin zona județului Covasna.

În jur de 20 de bicicliști s-au adunat la locul de întâlnire și au plecat în coloană spre județul Covasna. După câteva pauze pentru fotografii și un mic popas în Ozun, am lăsat asfaltul pentru un drum de țară, foarte bun. Ne-a ajutat și vremea dar și faptul că am plecat mai devreme, evitând căldura din timpul zilei.

Am trecut prin rezervația de la Reci, unde ni s-au infundat roțile în nisipul foarte fin de pe drum. Zona este superbă, pădurea de la Reci este de o frumusețe rară și nu merită ratată, daca sunteți în zonă. După o discuție cu paznicul de la lacul Reci care nu ne-a lăsat să intrăm nici măcar pentru 2 minute, am reușit cumva să intrăm și să facem câteva poze de grup și am pornit spre Valea Mare. O mică problemă de orientare în Aninoasa ne-a ”obligat” să oprim la magazinul din sat unde am băut cea mai bună be… suc de hamei din acea zi. După încă un drum de țară prin câmp, am ajuns în Boroșneul Mare apoi în Boroșneul Mic unde am făcut altă poză de grup. Ne-am îndreptat apoi spre Valea Mare unde știam ce ne așteaptă.

După o scurtă alimentare cu apă de la un localnic, am început să urcăm pe drumul sinuos prin pădure și nu mică ne-a fost mirarea când am văzut frumusețea locului și peisajelor. Pădurea este superbă și răcoroasă, lucru ce ne-a impulsionat și mai mult în a aborda cățărarea. În vârf am luat o binemeritată pauză, ne-am regrupat și am pornit mai departe. Locurile văzute au fost minunate, peisajul este încă virgin și neumblat de mulți turiști și sperăm că va rămâne așa. Ne-am întâlnit bucuroși cu asfaltul și am decis că este timpul pentru încă un popas la magazinul din Sărămaș. Am mâncat, am băut – suc de hamei, desigur – și am părăsit iarăși asfaltul. După aproximativ un km, unul dintre participanți a fost ”binecuvântat” cu un cui de 7 cm ce a penetrat cauciucul, camera și s-a oprit în jantă.

Odată pana reparată, am mai abordat o urcare, nu foarte lungă, urmată de o nouă coborâre. În Floroaia am avut parte de 2 nunți ce au destins puțin atmosfera. Urma a doua cățărare serioasă a zilei, cea care avea să ne ducă spre cel mai înalt punct al drumeției noastre. Rând pe rând, fiecare a urcat așa cum a putut spre vârf, gândul că urma o coborâre de 13 km fiind un energizant excelent.

Cei 13 km de coborâre printr-un peisaj desprins din basme i-am parcurs repede și, după ce am trecut prin Valea Dobârlăului și Dobârlău, am dat drumul forestier pe un asfalt excelent, din Dobârlău, prin Teliu, Budila, Tărlungeni și până în Brașov, unde am savurat o bere rece și aburindă la terasa de la Făget care ne ”cazează” fără probleme de fiecare dată după o tură.

Membrii Asociației Brașovul Pedalează vor să mulțumească tuturor participanților și susținătorilor pentru efort și pentru că ne-au oferit plăcerea să pedalăm alături de ei. Vă promitem că nu vă vom dezamagi nici pe viitor și vă așteptăm la o nouă drumeție cât de curând.

Click mai jos pentru poze

Valea Mare
 

Aveți și un videoclip:

Vă mulțumim.

3 thoughts on “Brasovul a pedalat prin Covasna!

  1. …noi mulţumim pentru că fără initiativa voastră aceste lucruri nu deveneau realitate…. Sper că niciodată nu o să vă pierdeţi entuziasmul şi mereu o să fiţi promotorii distracţiei pe bicicletă…
    Andy…

  2. Felicitari pentru tura!
    V-am vazut dimineata din tren. 🙂 Noi am mers cu trenul pina la Intorsura si de acolo cu bicicleta la Covasna prin Barcani – Zagon (frumos drum!) si apoi spre Brasov prin Sf. Gheorghe. La Reci ne-am gindit la voi dar nu mai erati acolo. Ture frumoase in continuare!
    Larisa si Tudor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*