Brașovul a pedalat la Cheia

Duminică, la ora 9 ne-am întâlnit 6 băieți și-o ștrengăriță la Decathlon pentru o tură pe biciclete până la Cheia. Prin Săcele am mers pe varianta nou construită și pe care v-o recomand când mergeți în direcția aceea pentru că drumul este drept și vă scutește de urcușurile și coborâșurile de pe drumul prin oraș. Am trecut cu bine de Gârcini unde, ca de obicei, conaționalii noștrii mai bronzați au strigat la noi dar nu s-au dat la acțiuni mai violente cum am pățit altă dată când au aruncat cu pietre.

Primul popas a fost la Brădet, la o pizzerie foarte frumos aranjată, ne-am oprit apoi la Babarunca, apoi mai sus cu vreo doi kilometri, la un izvor, de unde am continuat urcarea fiecare după puteri urmând să ne întâlnim în pasul Bratocea, maximul de altitudine pentru această zi, 1270 m. După o pauză în care ne-am mai împrospătat forțele cu câte un sandviș am pornit la vale. Am ajuns din urmă un TIR care din cauza curbelor foarte strânse trebuia să meargă încet, iar șoferul, foarte drăguț, ne-a făcut semn să-l depășim.

Ajunși în Cheia ne-am oprit la o terasă unde am mâncat câte o plăcintă cu brânză delicioasă, am băut câte o bere sau suc și am studiat mai multe variante de întoarcere spre casă, căci pentru unii, care erau deja obosiți, nu le surâdea ideea de a urca încă o dată până în pasul Bratocea. Până la urmă 3 dintre noi au hotărât să plece spre Ploiești și să se întoarcă cu trenul, ceilalți au venit înapoi în Brașov pe același treseu ca la ducere.

A fost un traseu destul de lung, greu, dar foarte frumos atât datorită peisajului superb cât și oamenilor care m-au însoțit, veseli, cu poftă de viață și gata să-ți sară în ajutor atunci când ai probleme, pentru că au fost și mici necazuri cu bicicletele.

Click mai jos pentru poze

Cheia
 

Harta și profilul traseului:


Bike route 147696 – powered by Bikemap 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*