Braşovul pedalează pe Valea Dobîrlăului

Traseu: Brașov-Barcani-V. Dobîrlăului-Brașov (Munții Întorsurii)
Descriere traseu: Traseul începe din Bv. și continuă spre Purcareni-Întorsura Bz.-Barcani-V. Dobîrlăului-Brașov. Traseul are urcări, dar cum e normal si coborari. De ex. pe V. Dobîrlăului o sa avem 28 km coborare (cu o usoara urcare de 3 km) pana dupa Bacel.
Grupul o sa faca o vizita si la Manstirea Marcus.

Lungime traseu: 107 km. Grad dificultate: dificil spre dificil accentuat.
Alte specificații: Drum pe șosea combinat cu drum forestier și poteci, deci recomand folosirea bicicletelor MTB si a bicicletelor trekking (nu recomand parcurgerea traseului pe o bicicletă de sosea).
Prognoza meteo: http://weatherspark.com/#!dashboard;loc=45.7306,24.3882 => o vreme cu temperaturi mari.

Notă:

  1. Este un traseu adresat celor care au o rezistență fizică foarte buna deoarece elementele din configuratia traseului – distanta de 107 km , elevatia totala pe traseu de 1028 m urcare si căldura (care o sa fie principalul inamic) – or sa fie destul de solicitante.
  2. Iniţiatorii acestei ture nu sunt responsabili pentru consecinţele eventualelor acte de teribilism/neatenţie/ignoranță sau accidente comise de către participanţi. Fiecare participant îşi asumă răspunderea pentru conduita sa în/pe perioada turei.
  3. Participantilor le recomand purtarea casti de protectie deoarece casca in afară că oferă o protectie importanta capului in cazul unei cazaturi, casca ofera in același timp și o f. bună protecție termică -datorată interiorului din Polistiren (EPS) si a învelişului din policarbonat- in momentul cand esti expus multe ore in bataia directa a Soarelui cum o să fie si cazul nostru.
  4. Pentru hidratare si energizarea noastra pe timpul turei recomand ceaiul verde neindulcit si folosirea tabletelor de glucoză si evitarea consumului de lichide cu un conţinut ridicat de cofeină – acestea favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea organismului de luptă împotriva căldurii.

Plecarea:1 Iulie 2012 la ora 08:00 din parcarea Kaufland Brasov. Rugăm punctualitate. (cine doreşte să participe dar totuşi o să întârzie din anumite motive să-l informeze pe Alexandru SOLOMON pe tf. http://brasovulpedaleaza.ro/contact/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*