Brasovul Pedaleaza … prin Covasna

Asociația Brașovul Pedalează vă invită din nou la pedalat! După ce duminică trecută a fost rezervată unui traseu superb prin Valea Gârciniului, este timpul ca duminică, 21 august 2011, bicicliștii brașoveni să participe la o nouă drumeție organizată de asociație.

De data aceasta, traseul este următorul:

Brașov – Lunca Câlnicului – Chichiș – Ozun – dreapta pe 103B – Aninoasa – Reci (unde vom vizita lacul de la Reci) – Boroșneu Mare – Boroșneu Mic – Valea Mare (unde avem o porțiune de 2 km de urcare) – Sărămaș – Floroaia – iarăși o porțiune de aproximativ 2 km în urcare – ajungem la 827 metri altitudine după care urmează o coborâre lungă de 13 km prin Valea Dobârlăului și Dobârlău – Teliu – Budila – Tărlungeni – Brașov. Traseul are aproximativ 102 km și este format din asfalt și drum forestier, deci este recomandat bicicletelor de tip mountain-bike. De asemenea, este recomandat ca doritorii să aibă un minim de antrenament efectuat, întrucât drumul este de lungime medie spre mare. Peisajele sunt foarte frumoase iar coborârea prin Valea Dobârlăului merită tot drumul.

Pe traseu există magazine, izvoare și locuri de popas unde ne putem odihni. Dacă stăm bine cu timpul, în Dobârlău vom avea ocazia să vizităm Muzeul Etnografic Maria și tot în acea zonă ne putem reculege la Mănăstirea Mărcuș.

Întâlnirea are loc duminică, 21 august 2011, la ora 8:00 dimineața, la fântâna arteziană de la intersecția stăzilor Calea București – Toamnei – Zizinului.

Mai multe informații puteți afla la numărul meu de telefon: 0724 / 348 215 – Robert Lazar.

P.S Confirmați vă rog prezența pe Facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=233864143316017

De asemenea, puteți da Like paginii noastre http://www.facebook.com/brasovulpedaleaza


Bike route 1192824 – powered by Bikemap 

 

2 thoughts on “Brasovul Pedaleaza … prin Covasna

  1. Pingback: Brasovul a pedalat prin Covasna! | Brașovul Pedalează

  2. Pingback: Despre Brașovul Pedalează | Alexandru Solomon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*