Concurs MTB “Stejarii Seculari” la Cristian

Sâmbătă, 25 mai 2013, în comuna Cristian, are loc un concurs de ciclism.
Citat de pe site-ul concursului: http://mtbstejariiseculari.ro/

Stejarii Seculari dainuiesc in Cristian de peste 1 secol,unii dintre ei depasesc venerabila varsta de 400 de ani fiind considerati adevarate monumente ale naturii,asa ca ne-am gandit ca un concurs care sa se desfasoare in locul in care acestia strajuiesc este un semn de respect atat pentru Stejarii Seculari ,cat si pentru comuna Cristian in ansamblul ei.

Prin acest concurs dorim sa promovam istoria,cultura,geografia si frumusetile pe care comuna Cristian si imprejurimile pot sa le ofere.

Suntem mandri sa va anuntam prima editie a concursului MTB XC “Stejarii Seculari” care va avea loc in comuna Cristian pe platoul pe care se afla chiar Stejarii Seculari

Aceasta este prima editie ,dar speram ca in viitorii ani sa creem o traditie si acest concurs sa conteze in calendarele competitionale de profil.

Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul ,intelegerea,criticile,dar mai ales de prezenta voastra.

Concursul este pe profil XC si se adreseaza tuturor celor care indragesc MTB-ul si care au o minima experienta in a parcurge trasee cu dificultate medie sau un pic peste.

Date tehnice

Traseul are o lungime de 4000 m si o diferenta de nivel de 210 m ,nivelul de dificultate este acelasi si pentru incepatori si pentru avansati,diferenta o va face numarul de ture parcurse in functie de categorie. (Marcajul rosu de pe harta )

Incepatori- 4 ture

Avansati – 8 ture

La inscriere se va percepe o taxa de 50 Ron. Taxa se va plati la locul startului,iar la achitarea taxei se va primi pachetul de START.

Specificul traseului nu permite un numar ridicat de participanti,acesta fiind limitat la 200 de concurenti.

Fiecare concurent va complete o declaratie pe proprie raspundere.

Pentru concurentii care nu au implinit varsta de 18 ani este necesar acordul parintilor.

Intregul eveniment se bazeaza pe FAIR PLAY si cu aceasta ocazie trebuie mentionat ca nu este acceptat in niciun fel comportamentul nesportiv,motiv pentru care organizatorul isi rezerva dreptul de a indeparta de la locul concursului orice persoana care nu respecta concurentii,voluntarii,sau spectatorii prezenti la acest eveniment.

Cum ajung

Concursul se desfasoara in zona rezervatiei “Stejarii Seculari”.

Dinspre Bucuresti,Pitesti,Bran

Se poate ajunge din directia Bucuresti,Pitesti pe DN 73 ,se trece de localitatea Rasnov ,se traverseeaza pasajul la nivel cu calea ferata ,iar la 300 m dupa acest pasaj ,inainte de a intra in comuna Cristian , se face dreapta pe drumul care duce spre locul startului (marcajul galben de pe harta)

Dinspre Brasov

Pe DN 73 se traverseaza localitatea Cristian,iar la iesire se vireaza spre stanga pe drumul care duce la locul startului.

In ziua concursului vor exista indicatoare pentru o indrumare corecta catre locul startului.

 

Așteptăm să vă înscrieți! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*