Dacă e ultima vineri din lună, e Masa Critică în Brașov!

Asociaţia Braşovul Pedalează organizează şi în luna iulie Masa Critică, evenimentul sportiv şi social care îndeamnă braşovenii să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport în oraş.
Astfel, vineri, 27 iulie 2012, cu începere de la ora 18:00, din faţa Primăriei Braşov, de la statuia Lupoaicei, câteva sute de biciclişti sunt aşteptaţi să parcurgă împreună un traseu de aproximativ 13 kilometri pe principalele artere ale oraşului, atrăgând atenţia asupra beneficiilor pe care le poate avea mersul pe bicicletă asupra sănătăţii lor, asupra mediului înconjurător şi asupra stilului de viaţă al fiecăruia.
Însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere, bicicliştii vor parcurge următorul traseu: Primărie, str. Nicolae Iorga, Casa Armatei, giratoriu Livada Poştei, blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea Bucureşti, giratoriu str. Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuţă, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, giratoriu str. Plevnei, blvd. Griviţei, blvd. 13 Decembrie, Aula Universităţii, blvd. Iuliu Maniu, Primărie. Durata de parcurgere a traseului va fi de aproximativ o oră şi jumătate iar participarea este gratuită, indiferent de vârstă.
Totodată, dorim să îndemnăm braşovenii să iasă pe străzi cu bicicletele, să aleagă acest mijloc de transport în detrimentul autoturismelor personale pentru că numai prin exemplul personal îşi pot îmbunătăţi stilul de viaţă. Vor economisi astfel o sumă consistentă de bani pe care altfel i-ar fi dat pe combustibil. Mersul pe bicicletă îi va ajuta să slăbeasă, să îşi păstreze inima sănătoasă şi în general, tot organismul. La acestea se adaugă şi o importantă reducere a poluării prin folosirea bicicletei.
Dacă ne gândim pe termen lung, ne vom da seama cât de mult vor conta aceste schimbări, mai ales pentru copiii noştri şi pentru generaţiile ce vor urma.
Putem rezuma totul într-un simplu îndemn: “Braşoveni, mergeţi pe bicicletă!”
Salutăm şi iniţiativele Forumului Democrat al Germanilor din România care, prin consilierul local Cristian Macedonschi, încearcă să sprijine şi să încurajeze mersul pe bicicletă în Braşov. Aşteptăm cu mare interes aducerea specialiştilor germani care să ajute autorităţile locale din Braşov la dezvoltarea unei adevărate reţele de piste pentru biciclişti în municipiul Braşov, dar şi a unei infrastructuri care să unească oraşul Braşov de principalele localităţi din împrejurimi, contribuind astfel la dezvoltarea turismului pe bicicletă, o ramură foarte dezvoltată în alte ţări.
Dacă doriți, puteți confirma participarea la eveniment pe Facebook http://www.facebook.com/events/466410880050242/

One thought on “Dacă e ultima vineri din lună, e Masa Critică în Brașov!

  1. A fost foarte frumos la masa critica.Cred ca din cauza vremii nu au venit foarte multi biciclisti.Recunosc ca si eu am stat pe ginduri,dar pina la urma am venit la masa critica si nu imi pare rau.A fost frumos.Dar niste poze…………Va rog sa postati,daca a facut cineva.Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*