Dezbatere, Masa Critica si Let’s Bike It Brasov

Asociația Brașovul Pedalează aduce la cunoștința dumneavoastră informații despre evenimentele ce se vor desfășura în zilele următoare.

Așadar, joi, 26 aprilie 2012, de la ora 18:30, la Centrul Cultural Reduta, etaj 2, în Sala de Consiliu, va avea loc a treiadezbatere a asociației, la care sunt așteptați brașoveni interesați de promovarea mersului pe bicicletă. Tema acestei ediții este ”Necesități și probleme ale bicicliștilor”. Participarea este gratuită.

Vineri, 27 aprilie 2012, de la ora 18:00, în fața Primăriei, are loc prima ediție din 2012 Masa Critică Brașov, după ce ediția din luna martie a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. Sunt așteptați bicicliști de toate vârstele iar evenimentul constă într-o plimbare pe biciclete pe traseu: Primărie – str. Nicolae Iorga – giratoriu Livada Poștei – blvd. Eroilor – blvd. 15 Noiembrie – Calea București – giratoriu Poienelor – blvd. Saturn – blvd. Alexandru Vlahuță – blvd. Gării – str. Aurel Vlaicu – giratoriu Plevnei – blvd. Griviței – str. 13 Decembrie – blvd. Iuliu Maniu – Primărie. Traseul are aproximativ 13 kilometri și va fi parcurs de bicicliști într-un mod pașnic, pentru a atrage atenția că și bicicliștii au drepturi.

Duminică, 29 aprilie 2012, are loc evenimentul Let’s Bike It Brașov, prin care mai mulți bicicliști parcurg un traseu prestabilit în județul Brașov și identifică zonele unde sunt aruncate deșeuri, gunoaie, mizerie. Având la dispoziție aparate GPS, participanții marchează coordonatele mormanelor de deșeuri și transmit aceste informații echipelor Let’s Do It România care, în data de 12 mai 2012, vor merge la locurile indicate și vor strânge gunoiul, în cadrul celei mai mari acțiuni de curățare a zonelor din România. Întâlnirea bicicliștilor are loc duminică, 29 aprilie 2012, la ora 9:00, la Statuia Lupoaicei, în fața Primăriei. Traseul pe care îl vor parcurge bicicliștii este următorul: Brașov – Sânpetru – Bod – Araci – Hăghig – Feldioara – Măieruș – Apața – Belin – Arini – Hăghig – Araci – Bod – Sânpetru – Brașov. Îl puteți vizualiza în format electronic la adresa http://g.co/maps/wxejk

Vă așteptăm!

7 thoughts on “Dezbatere, Masa Critica si Let’s Bike It Brasov

 1. spor la strangerea unui numar critic de oameni care sa convinga majoritatea de necesitatea bicicletei!

 2. Tura de duminica este de agrement sau este contra cronometru si se adreseaza doar temerarilor(deci fara pauze,etc.),cam cati km.contorizeaza si cam care ar fi ora de intoarcere ?

 3. tura extrema ar fi… Sacele-Garcini-Baraj-Zizin-Tarlungeni…. In zonele respective am vazut cele mai multe gunoaie. De marcat coordonatele le marchezi( eu nu am oprit sa scot GPS-ul)…sunt curios cine o sa mearga sa le stranga 😉

 4. @Florin Bănuiesc că nu ai mai fost cu noi. Noi nu organizăm curse contra cronometru toate turele se desfăşoară în ritmul scăzut, facem pauze dese şia şteptăm pe fiecare.

  @Alex Mulţumim pentru informare, o să comunicăm şi noi mai departe zona.

  @Stefan E posibil să se meargă şi pe drumuri neasfaltate deci nu cred că ar fi potrivita o cursieră.

 5. Salut, foarte buna ideea cu Let’s Bike It! Felicitari!
  O mica intrebare am: spuneati ca biciclistii vor marca zonele pe GPS si le vor transmite catre cei de la Let’s Do It Romania.
  Cum se va face acest lucru, va avea nevoie fiecare biciclist in parte de un GPS anume, sau se vor face grupuri?
  Se poate folosi si cel de pe smartphone?
  Daca poti va rog sa imi dati cateva detalii despre cum se va desfasura actiunea cu marcatul locurilor murdare. Doresc sa particip si sa stiu cum sa ma pregatesc.
  Mulțam! O zi faina!

  • “Daca puteti va rog sa…” voiam sa scriu :P, apropo ar fi utila o functie de editare a comentarilor deja publicate(doar pt o perioada de cateva minute de dupa postare), daca doriti bineinteles:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*