Din Vama Buzăului pe valea Zizinului

Duminica aceasta am plecat ceva mai târziu decât de obicei și asta pentru a putea veni cu noi și Andy care este deja un fan Brașovul Pedalează și participă regulat la turele noastre. La start, între 18 băieți am avut și o fată, Simona, care a fost pentru prima oară când a venit într-o excursie pe biciclete organizată de noi dar care a mers foarte bine chiar și pe drumul bolovănos dintre Vama Buzăului și Zizin, cu toate că nu avea o bicicletă de munte.

După câteva opriri mai scurte în Tărlungeni, Teliu și pasul Predeluș am făcut o pauză mai lungă la rezervația Valea Zimbrilor unde unii dintre noi au venit pentru prima oară. Aici am găsit la un chioșc clătite cu dulceață delicioase la un preț foarte mic, 1 RON. După câțiva kilometri am mai făcut o pauză, de data aceasta pentru a ne răcori cu o bere.
Am intrat apoi pe drumul forestier de pe valea Dălghiului unde aveți o frumoasă priveliște asupra masivului Ciucaș dar care, din păcate, de data aceasta era un pic în ceață și nu am reușit să facem niște fotografii reușite. Din Dălghiu a urmat o cățărare cam de 1,5 km nu foarte dificilă și apoi o lungă coborâre până în Zizin.

Vreme frumoasă, particicpanții veseli, se vede că le face o plăcere deosebită să meargă cu bicicleta, să iasă în natură, fără incidente majore, o tură reușită din toate punctele de vedere. Câteva mici probleme au fost cu câinii de la stâne dar au fost potoliți de ciobani sau poate s-au speriat de numărul destul de mare de bicicliști, cu conaționalii noștrii mai bronzați din Zizin care strigau după noi și unii chiar intenționau să arunce cu pietre în noi sau doar să ne sperie, nu știu sigur, o pană de cauciuc și câțiva șoferi care nu au loc de bicicliști pe șosea.

De folos ne-au fost și stațiile de emisie-recepție pe care le-am primit de la Shortcut Electronic http://shortcutelectronic.ro/ care ne-au permis să ținem legătura între noi atunci când grupul se despărțea, unii mergând mai repede ca alții.

Pentru fotografii dați click mai jos.

Valea Zizinului
 

Și un videoclip realizat de Alexandru Solomon în stilul lui caracteristic:

Aici puteți vedea și harta acestui traseu.


Traseu de bicicleta 928097 – powered by Bikemap 

Fotografii realizate de Cristi Stasisin și Abonyi Lorand

5 thoughts on “Din Vama Buzăului pe valea Zizinului

  1. Vineri o sa ploua putin, dar se pare ca Sambata si Duminica va fi vreme buna.
    Se organizeaza ceva si pt weekendul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*