La Susai

Deși s-a anunțat a fi o tură dificilă, cu trei cățărări, aproape 20 de bicicliști s-au întâlnit la ora 9 pentru a merge într-o tură biciclistică spre cabana Susai. Am mers pe traseul stabilit dinainte, adică am trecut prin Săcele de unde am intrat pe Valea Gârcinului. Dacă până aici s-a mers în grup compact mai departe drumul mai dificil, panta și căaldura au început să se facă resimțite de către bicicliști, aceștia separându-se în mai multe grupuri, în funcție de condiția fizică pe care o aveau. Nu a fost o problemă pentru că din loc în loc cei care mergeau mai repede s-au oprit pentru a-i aștepta și pe ceilalți.
O mare surpriză au fost cele două domnișoare, Andreea Andriesanu și Diana Druță care, deși au postat pe facebook că participă dar nu și-au mai făcut apariția. Ar fi bine ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de lucruri pentru că ne faceți să întârziem plecarea în ideea că trebuie să mai vină cineva. De asemenea vreau să anunț pe această cale că în următoarele ture nu vom mai aștepta tradiționalul sfert de oră, vom pleca la ora stabilită. În caz că nu puteți ajunge la timp vă rog să anunțați telefonic sau să mergeți mai repede pentru a ne ajunge din urmă.
Dup o urcare destul de grea am început să coborâm în Valea Azugii dar nu pentru mult timp pentru că ne-am despărțit de drumul care duce spre Azuga și am început urcarea spre Susai. Zona, deși este frumoasă nu este chiar un paradis pentru mountain biking din cauza autoturismelor, motocicletelor și ATV-urilor care merg pe aceste drumuri forestiere spre Susai și Predeal. La Cabană, altădată loc de popas și adăpost pentru turiști, acum este un hotel-restaurant cu prețuri care ni s-au părut exagerate.
Coborârea spre Predeal este foarte frumoasă, noi am ales varianta mai ușoară, pe drumul forestier dar amatorii de downhill mai agresiv pot aborda poteca turistică. Din cauza mai multor pene de cauciuc, care ne-au luat mult timp să le rezolvăm, am ajuns cam târziu în Predeal așa că am renunțat la traseul inițial de a urca la Trei Brazi și coborâre în Râșnov și am mers direct spre Brașov pe Șosea. Ne-am mai oprit la Dâmbul Morii pentru o răcoritoare și ne-am întors acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*