Mort la 14 ani după ce i s-a înfipt ghidonul în gât

1040359_10201170798131955_590508608_o

Un copil de 14 ani din București a murit joi în urma unui stupid accident petrecut în zona Lujerului. Copilul ar fi încercat să sară o rampă de la intrarea unei bănci, moment în care s-a rupt ghidonul și țeava i-a intrat în gât, secționându-i jugulara.

Îmi pare rău că trebuie să se întâmple o asemenea tragedie pentru a vă atrage atenția asupra pericolelor pe care le reprezintă majoritatea bicicletelor ieftine, cumpărate din supermarketuri.

Nu are rost să enumăr aici toate motivele pentru care nu vă recomand asemenea biciclete dumneavoastră. Dar o să vă îndemn să vă gândiți la copiii voștri atunci când dați banii pe asemenea ”biciclete”. De cele mai multe ori, aceste biciclete sunt făcute prost, din materiale grele și proaste ce nu prezintă deloc siguranță pe stradă. Și la cum sunt copiii în ziua de azi, ei vor lua exemplu de la cei care fac sărituri cu biciclete speciale pentru asta și vor încerca să facă ce a făcut și băiatul din imagine, dar cu bicicleta ieftină și proastă cumpărată de dvs. Mai bine orientați-vă spre o bicicletă second-hand, dar de calitate mult mai bună decât ce se vinde în magazine. Nu vă lăsați păcăliți de garanție, ea mare lucru nu rezolvă. Însă o bicicletă la mâna a doua, bine întreținută, vă poate ține ani de zile. Desigur, trebuie să fiți atenți să nu fiți păcăliți de cei care pun asemenea biciclete la vânzare pe internet, dar pentru aia suntem noi aici. Există numeroase forumuri și site-uri de discuții unde puteți afla sfaturi despre cum să vă alegeți o bicicletă, de ce trebuie să țineți cont atunci când o alegeți etc.

Dacă țineți la siguranța dvs., nu mai cumpărați biciclete ieftine din supermarketuri!

Sursa foto

8 thoughts on “Mort la 14 ani după ce i s-a înfipt ghidonul în gât

 1. UUUUUUU…. nasol rau de tot. Sa se rupa asa din senin? de aia nu ma duc la carfur sa-mi iau bicla… Teoretic daca iei o bicla mai de doamne-ajuta tre sa te tine 10 ani, presupunand ca nu zi de zi cumperi una.

 2. E adevarat ca multe din bicicletele ieftine din supermarketuri sunt proaste, dar accidente se pot face cu orice bicicleta. Copilul trebuie educat sa nu mai faca acte de teribilism. Bicicleta e buna, dar nu ca sa sari peste borduri, praguri, … Nici cele mai bune biciclete nu-s facute pt asta.

 3. Pana la urma ce ai vrut sa zici… sa nu mai cumpere parintii biciclete ieftine la odrasle, sa cumpere SH-uri care costa de 3 ori mai mult decat o chinezarie grea si proasta pe care abia si-o pot permite. Eu nu cred ca, copii sunt diferiti in zilele noastre, iar diferenta dintre viata si moarte nu o face materialul din care e alcatuita bicicleta. Ceea ce s-a intamplat e tragic si ni se poate intampla si noua cei cu biciclete facute din extramaterial atent selectionat si asamblat in cele mai bune conditii. Nu cred ca este oportun sa te folosesti de o astfel de intamplare ca sa scrii ceva.

  • Salut,
   Ceea ce am vrut eu sa zic este faptul ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara o bicicleta ieftina din supermarket. Desigur, ni se poate intampla asa ceva si noua, celor care avem biciclete mai bune. Dar trebuie sa recunosti si tu ca probabilitatea sa se intample asa ceva la o bicicleta mai buna este mult mai scazuta decat la bicicletele ieftine.
   Romanul este prea sarac sa-si permita ceva ieftin si prost. Pana la urma, va realiza ca va baga mai multi bani intr-un lucru ieftin si prost decat daca ar fi investit putin mai mult de la inceput.
   Exemplu personal: prima mea bicicletă cu roți de 26” a fost un First Bike din oțel. Nici nu vreau să mă gândesc cât de greu era. În a doua săptămână de utilizare, la coborârea simplă a unei borduri, mi s-a rupt o pedală. Nu vreau să-mi imaginez ce pățeam dacă eram în coborâre pe drumul vechi, să spunem. După o lună și jumătate de utilizare, ambele roți s-au strâmbat, schimbătorul s-a rupt și axul pedalier avea deja joc. Și atunci, de ce este greșit dacă le recomand altora să nu cumpere așa ceva? Este un sfat personal. Se găsesc biciclete second hand foarte bune. Acum o lună și ceva, pe okazii.ro era un Specialized Rockhopper cu 700 de lei. Arăta foarte bine bicicleta, piesele erau foarte bune și nici prețul nu cred că este așa mare.

 4. Nu confundati bicicletele bune cu bicicletele pt cascadorii. Iar cascadoriile oricum nu se fac pe strada, ci in locuri special amenajate.
  Bicicletele se fac ca sa te deplasezi, iar cele bune sunt facute sa fie mai rezistente la uzura si sa suporte mai bine eventuale accidente, dar nu-s gandite sa le abuzezi cu buna stiinta.

 5. Robert, iti spun cu sinceritate ca esti cam bolovan. Nu ai inteles nimic din post-ul meu. Personal iti admir munca, dar nu si azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*