Pe unde pedalăm de 1 Mai

În această mini-vacanță sau weekend prelungit (spuneți-i cum vreți) ne-am gândit să facem câte o tură pe biciclete în fiecare zi, după următorul program:

1. Sâmbătă, 28 aprilie. Traseu pe asfalt 100% care trece prin Timișul de Jos, Timișul de Sus, Predeal, Pârâul Rece, Râșnov, Brașov. Are o dificultate medie și o lungime de aproximativ 70 km. Plecarea va fi la ora 10:00 de la magazinul Decathlon.


Traseu de bicicleta 1094864 – powered by Bikemap 

2. Duminică, 29 aprilie participăm la “Let’s bike it”, parte a proiectului mai Let’s Do It Romania”. Nu dau aici mai multe amănunte despre traseu pentru că le puteți citi pe site-ul nostru, vă spun doar că întâlnirea va fi la ora 9:00 în fața primăriei la statuia cu lupoaica. Important este ca cei care aveți aparate GPS sau telefoane cu GPS să le aduceți cu voi pentru a marca locurile cu gunoaie care vor fi adunate pe 12 mai.

3. Luni, 30 aprilie am programat să facem o nouă tură în care să dscoperim trasee de bicicletă și obiective turistice. De data aceasta vom merge în zona Făgăraș, Șona, Hoghiz. Va fi o tură lungă și dificilă pentru că mergem pe drumuri care nu le cunoaștem, ne așteptăm la orice, se poate să mergem prin noroaie, pe poteci prin păduri neumblate, să mergem pe lângă biciclete sau cu ele în cârcă și altele. Preferăm să mergem în grup mai mic în această tură pentru că vom merge cu trenul până la Făgăraș și nu știm ce fel de vagoane are și câte biciclete încap și, de asemenea, un grup mic are o viteză medie de deplasre mai mare. Cei care vor să vină trebuie să aibă o bicicletă bună în stare excepțională de funcționare, o condiție fizică bună și să fie bine echipat pentru că este foarte probabil să ajungem acasă târziu, pe întuneric. De aceea mai multe detalii vom da doar pe e-mail sau la telefon.

4. Marți, 1 mai vom face o tură pe traseul: Brașov, Cristian, Vulcan, Holbav, Paltin, Poiana Mărului, Zărnești, Râșnov, Cristian, Brașov. Lungimea traseului va fi de aprox. 80 km, mare parte pe șosele asfaltate, între Holbav și Paltin vom avea o porțiune de cca 5 km de drum neasfaltat dar, cu grijă, poate fi parcurs chiar și pe cursiere. Întâlnirea va fi la ora 9:00 la Stadionul Tineretului.


Traseu de bicicleta 1016906 – powered by Bikemap 

2 thoughts on “Pe unde pedalăm de 1 Mai

  1. Salutare. Pe la ce oră ajungeți în Făgăraș? Eu sunt din Făgăraș și aș putea să mă alătur.

  2. Domnilor, mi-ati facut dimineata mai frumoasa cand am citit articolul. 4 ture una dupa alta! De cand asteptam asa ceva :D. Va anunt de acum ca doresc sa vin cu voi si la tura de luni (ce de langa Fagaras). Bicicleta pe care o am e numai buna pentru astfel de drumuri iar astea mi se par cele mai faine iesiri.
    Ma gandeam ca poate vom vorbi mai multe detalii la intalnirea de azi de la Masa Critica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*