Planuri pentru 2016

“La Mulți Ani” și vă doresc un an plin de împliniri tutror celor care ne urmăresc activitățile și cu care nu ne-am întâlnit încă. Deși au trecut “câteva” zile de când am trecut în noul an cred că nu este prea târziu pentru urări, mai bine mai târziu decât niciodată.
Vă scru în acest articol la ce ture m-am gândit pentru anul acesta și nu o să vă spun despre turele de o zi, acestea vor fi multe, unele mai ușoare, altele mai dificile și o să le public la timpul respectiv. O să vă spun cam ce idei am pentru ture de două sau mai multe zile.
1. Tur MTB de două zile pe Colinele Transilvaniei cu deplasare cu trenurile companiei Regiotrans cea care a fost alături de noi de câte ori am vrut să ne deplasăm să facem ture în locații mai depărtate de Brașov uneori ne-au rezervat chiar și un vagon întreg. Am mai fost și vom mai merge pe Coline pentru că cei care au venit și data trecută au fost foarte încântați. Vom dormi la pensiunea “Rozalia” unde se mănâncă foarte bine și am fost primiți foarte bine iar dacă va fi cald și vreți să dormiți în cort puteți s-o faceți în grădina din spatele casei unde a fost amenajat un mic camping.
2. Tur de 3 zile pe șosele asfaltate și pe drumuri forestiere nu foarte dificile. În prima zi mergem cu trenul până la Rupea și mai departe pe biciclete prin Odorheiul Secuiesc și Corund până la Sovata. Vom putea vizita Canionul de Sare de lângă Praid, lacurile sărate din Sovata și dacă va funcționa vom face o plimbare cu mocănița. Noaptea vom dormi în cort într-un camping amenajat foarte frumos. A doua zi trecem prin Gurghiu și vom ajunge la Lăpușna unde se află un castel ce a aprținut regilor României Carol al II-le și Ferdinand iar lângă acesta o mănăstire cu veche biserică de lemn unde sper să și putem dormi. A treia zi trecem prin Ditrău și ajungem la Gheorgheni unde ne vom urca în tren pentru a ne întoarce acasă.
3. Tue MTB de trei zile în masivele Ceahlău și Hășmaș. Plecăm dimineața devreme cu trenul până la Gheorgheni și de aici pe biciclete prin Ditrău și Tulgheș până în Bicazu-Ardelean. Pe percurs putem vizita castelul din Lăzarea și biserica din Ditrău. A doua zi avem două variante, să urcăm pe un drum forestier până la un schit din masivul Ceahlău unde putem să lăsăm bicicletele și într-o jumătate de oră să ajungem pe vârf, ori să facem un tur al masivului trecând prin stațiunea Durău, pe la cabana Izvorul Muntelui și orașul Bicaz, în ambele variante urmând să ne întoarcem să dormim în Bicazu-Ardelean. A treia zi vom trece prin Cheile Bicazului și Lacul Roșu iar de aici pe drumuri forestiere spre Izvorul Mureșului sau Gheorgheni de unde vom lua trenul spre Brașov.
4. O săptămână la mare pe litoralul bulgăresc. De ce în Bulgaria? Pentru că plajele sunt mai liniștite și pentru că sunt campinguri unde putem să stăm cu cortul. Exact, vom merge cu cortul și vom sta unde ne va face plăcere și poate vom ajunge până la Balcic la castelul Reginei Maria iar dacă aveți chef de pedalat de acolo mai e puțin până la Albena. Plajă, bălăceală în mare (o mare mai limpede decât vedeți la noi), bicicleală, mâncăruri deosebite, locuri puțin mai sălbatice, cam asta vă așteaptă. Sau dacă vreți să mergeți la mare mai devreme puteți merge în luna aprilie cu Lucian Mândruță. Cristi Dune Herbert încearcă să adune o gașcă ce va reprezenta Brașovul în această tură. Mai multe detalii găsiți aici.
Sună interesant? Urmăriți postările noastre pentru a fi la curent cu toate activitățile pe acest site ori pe pagina noastră pe Facebook.

One thought on “Planuri pentru 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*