Prin Prăpăstii


Traseul prin Prăpăstiile Zărneștilor e superb. După ce treci de Fântâna lui Botorog valea se îngustează și mergi printre pereți de 200 m înălțime. Deși drumul este destul de bolovănos stâncile din stânga și din dreapta care par să cadă peste tine îți taie respirația.

După ce drumul forestier se termină trebuie să urmezi în continuare poteca spre “La Table” mergând când pe bicicletă când pe lângă ea, trecând prin niște poieni cu o frumoasă vedere spre Piatra Craiului. După ce treci și de Poiana Grind intri pe un alt drum forestier care te scoate în Curmătura Groapelor un minunat loc de belvedere unde poți admira într-o liniște deplină satele Măgura, Peștera, Șirnea și chiar Bran și Moieciu. De aici mai este o coborâre destul de urâtă pentru că drumul e bolovănos și cu o pantă destul de mare și intrăm în Șirnea, loc unde pe 23 iunie are loc sărbătoarea Zilei Olimpice (vezi și articolul “Brașovul a pedalat la Șirnea”) iar de-a lungul anului au loc și alte sărbători tradiționale legate de principala activitate din zonă, păstoritul.

După o bere și niște mici serviți “La Gheorghiță”, un restaurant pe șoseaua dintre Brașov și Pitești ne-am întors acasă prin Bran și Râșnov.

Click mai jos pentru poze.

Prăpăstiile Zărneștilor
 

Video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*