Record la Masa Critică din Brașov

Vreau să vă zic sincer că n-am găsit nicio poză care să ilustreze corect ceea ce a fost la Masa Critică de azi, 26 aprilie 2013. Aproape 350 de bicicliști de toate vârstele au participat la evenimentul lunar ce se desfășoară din iunie 2007 încoace, în fiecare ultimă zi de vineri din fiecare lună. Ca o paranteză: salut participarea lui Maximilian de la dirtbike.ro, adică unul din oamenii care, alături de Sergiu Nichitean (cel care a organizat prima ediție a Masei Critice din Brașov) au pus umărul la crearea Masei Critice la nivel național și unul din cei mai importanți oameni ce promovează competițiile de ciclism românesc și nu numai.

Traseul de 13 kilometri a fost parcurs în aproximativ o oră și 30 de minute fără incidente și fără prea multe claxoane din trafic. Grupul a fost nevoit să se oprească din când în când din cauza semafoarelor care, deși nu sunt multe la număr în Brașov, au separat bicicliștii în grupuri mari. Până la urmă, mulțumită arterelor largi cu multe benzi de circulație, totul s-a desfășurat fără probleme și într-un mod civilizat.

Coloana de bicicliști a fost supravegheată în spate de un echipaj al Biroului Rutier din cadrul Poliției Locale Brașov, care, mulțumită domnului Ion Cătălin, ne-a fost alături și de data aceasta. De asemenea, mulțumim și Poliției Rutiere și Primăriei municipiului Brașov care ne-au aprobat și avizat manifestarea. N-ar strica totuși puțin mai multă implicare pentru dezvoltarea infrastructurii pentru bicicliști în Brașov, mai ales că doamna Cecilia Doiciu a văzut azi pe propria piele de ce suntem în stare. Deci se poate și mai mult, ba chiar ar fi indicat să se scoată interdicția de a transporta bicicletele în autobuzele 20 spre Poiana Brașov.

Mulțumirile cele mai mari se duc totuși către bicicliștii ce au fost alături de noi și către șoferii răbdători care ne-au claxonat din simpatie, dar și pietonilor care ne-au aplaudat și ne-au susținut de pe margine.

Ne vedem pe 31 mai 2013, de ora 18:00, în fața Primăriei Brașov.

Poze de la Masa Critică din Brașov din 26 aprilie 2013: http://we.tl/mgvwEoj6YZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*