Revine în discuție pista de biciclete între Brașov și Râșnov

Astăzi a avut loc la Primăria Cristian o ședință informală unde s-a discutat exclusiv pe tema unei piste pentru bicicliști ce ar urma să fie amenajată departe de trafic și să unească orașul Brașov, comuna Cristian și orașul Râșnov.

Un foarte mare interes îl are compania INA Schaeffler care dorește să se implice în construirea acestei piste pentru ca angajații săi să poată merge la serviciu pe biciclete. Sperăm ca și celelalte companii din zonă să participe la realizarea acestui proiect pentru că până la urmă este și în interesul lor să aibă angajați sănătoși și în formă.

La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Agenției Metropolitane Brașov, reprezentanți de la Primăria Râșnov, primarul și viceprimarul din Cristian, domnul Daniel Pohrib de la Bike’s Cool, Robert Lazăr de la Asociația Brașovul Pedalează și domnul consilier local Christian Macedonschi.

Cel mai mult s-a discutat despre locul pe unde ar urma să treacă pista de biciclete în comuna Cristian. Din spusele Primăriei Brașov, situația terenurilor până la granița cu Unitatea Administrativ-Teritorială Cristian permite amenajarea acestei piste, chiar și pe locul unde momentan se amenajează un nou drum. De asemenea, reprezentanții Primăriei Râșnov ne-au asigurat de buna lor colaborare și de faptul că nu sunt probleme majore pe teritoriul deținut de orașul Râșnov. Din păcate, în comuna Cristian există niște probleme legate de proprietățile din zonă care sunt toate private și nu se poate construi pe ele.

O variantă ce s-a vehiculat a fost ca viitorul traseu pentru bicicliști să fie amenajat la liziera pădurii. Momentan, pădurea de lângă Cristian este administrată de Ocolul Silvic Piatra Craiului dar proprietară este tot comuna Cristian, deci zona s-ar putea amenaja, daca s-ar dori acest lucru.

Cert este că, în cazul în care acest proiect va fi dus la capăt, toată lumea va avea de câștigat. Pe de o parte, angajații companiilor din zonă vor ajunge mult mai ușor și mai sănătoși la servici iar pe de altă parte turismul pe bicicletă, o ramură de altfel extrem de dezvoltată în țările unde ciclismul este deja tradiție, va propulsa cele trei localități în fruntea listei de destinații turistice pentru cei care preferă mersul pe două roți.

De-a lungul traseului s-ar putea amenaja locuri de recreere și de repaos iar comuna Cristian ar avea numai de câștigat fiindcă pe teritoriul ei există multe obiective turistice importante care sunt trecute cu vederea, tocmai din cauza faptului ca cei mai mulți turiști doar traversează localitatea și nu au timp s-o descopere la adevărata ei valoare.

Mai mult, acest traseu, odată finalizat, va reprezenta doar un tronson din rețeaua de piste pentru biciclete care ar urma să fie amenajată în viitor în județul Brașov. Dorim astfel să începem să legăm între ele localitățile cu biserici fortificate, cu cetăți și obiective turistice importante, contribuind astfel la creșterea numărului de turiști din județ.

Marți, 13 noiembrie 2012, de la ora 9:30, acest grup de acțiune va merge pe teren pentru a vedea soluțiile optime pentru amenajarea pistei de biciclete.

5 thoughts on “Revine în discuție pista de biciclete între Brașov și Râșnov

  1. Ar fi senzaţional, am prieteni în Râşnov şi Cristian (şi Vulcan) pe care i-aş vizita mai des dacă aş putea merge cu bicicleta. Iar dacă e nevoie de implicarea bicicliştilor ”de rând”, cere şi se va întâmpla 🙂

  2. Ar fi buna si o poteca de 0,5 m, pentru inceput, dar nu ca asa ramane. Poate ne spune Robert, cum i-a “simtit” pe edili.

  3. Pingback: Au început lucrările la pista de biciclete dintre Cristian și Râșnov | Brașovul Pedalează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*