Tura de noapte la … Râșnov

WP_005004

Încercăm ceva mai altfel pentru vinerea asta. Deși era stabilită o anumită oră (21:00) și un anumit traseu, chiar dacă au fost și nemulțumiri, încercăm să combinăm de data aceasta utilul cu plăcutul. Din câte știți, în zilele astea are loc la Râșnov Festivalul de Film Istoric, adică o chestie faină unde vor participa, printre alții, Oana Pellea, Mihai Răzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, Tudor Caranfil, Michel Thomas Penette, Apostolos Patelakis, Theodor Paleologu, Nicolae Pepene și mulți alți oameni mișto.

Probabil vă întrebați de ce Râșnov.

Râșnov, pentru că ni s-a părut o idee bună să deschidem neoficial festivalul printr-o tură de noapte, sperând la o colaborare viitoare.

Râșnov, pentru că ce a făcut acolo domnul primar Adrian Veștea este demn de lăudat.

Râșnov, pentru că recent a fost declarată stațiune turistică de interes național.

Râșnov, pentru că priveliștea de pe punctul cel mai înalt al cetății îți taie răsuflarea.

Dacă nu v-am convins să veniți la festival, aflați că mâine, adică vineri, 2 august 2013, plecăm în Tura de Noapte de la ora 19:00 din fața Primăriei Brașov (+ sfertul academic), pentru ca la ora 21:00 să fim sus la Cetatea Râșnov, unde vom viziona filmul ”Despre oameni și melci”, despre care sigur ați auzit.

Dacă nici așa nu v-am convins să veniți la festival, aflați că duminică, 4 august, de la ora 20, la cetate, va cânta Mircea Baniciu.

Marți, 6 august, de la ora 11:00, la cinematograful din Râșnov, va rula No Direction Home: Bob Dylan, iar de la ora 13:30, în același loc, The Doors: When You’re Strange, de la ora 18:00, Forrest Gump. Joi, 8 august, de la ora 16:00, Zabriskie Point, sâmbătă, 10 august de la ora 11:30, Jimi Hendrix iar duminică, 11 august, la ora 18:00, Good Morning, Vietnam. Am enumerat doar câteva din cele mai importante evenimente și proiecții ce vor avea loc în cadrul Festivalului de Film Istoric din Râșnov.

Să rezumăm: mâine, adică vineri, 2 august 2013, plecarea în Tura de Noapte se va face la ora 19:00, din fața Primăriei Brașov. Se va merge în Râșnov, la cetate, unde se va viziona filmul ”Despre oameni și melci”, din cadrul Festivalului de Film Istoric din Râșnov”. Fiindcă vom merge și pe drum național, este foarte recomandat să aveți vestă reflectorizantă, așa cum cere legea, lumini roșii în spate și albe în față, așa cum prevede legea. Pe lângă acestea, recomandăm să aveți cască și alte elemente reflectorizante.

Apropo, ca să ne facem o idee despre câți vor veni, confirmați prezența aici, dacă aveți cont pe Facebook.

10 thoughts on “Tura de noapte la … Râșnov

 1. Mi se pare prea periculos să vin noaptea pe bicicletă pe șoseaua dintre Râșnov și Brașov ca și coborârea de la cetate iar filmul “Despre oameni și melci” l-am văzut și nu m-ar interesa să-l mai văd o dată dar ideea este frumoasă și vă urez distracție plăcută.
  Și încă o întrebare: ce înseamnă “MRU”?

   • m.r.u.,premierul care a renuntat la proprietatile Gojdu din inima ca- pitalei maghiare si alte ispravi care-i fac cinste !

    • Trebuia să fie și un pic de politică în acest articol, nu-i așa? Nu văd ce importanță are că vine, ce legătură are cu filmul românesc sau dacă asta încurajează pe cineva să pedaleze până la Râșnov. Serios, Robert, că ai pomenit de oameni de cultură care participă la acest festival este bine dar oamenii politici mai lasă-i deoparte pentru că lumea nu are o părere bună despre ei (eu sunt unul dintre aceia) și nu cred că e bine pentru imaginea asociației.

     • Cristi, când am pomenit de MRU (cred că de la el a pornit discuția), nu m-am referit la el ca la un om politic, ci ca la un om de cultură, cu un bagaj serios de cunoștințe în spate despre istorie. Dat fiind contextul în care s-a organizat cu succes plimbarea de seară, adică Festivalul de Film Istoric din Râșnov, nu mi s-a părut corect să-l omit din lista de participanți, din moment ce am pomenit și de ceilalți.
      Și în niciun caz nu pot fi acuzat că țin partea cuiva, din moment ce am avut cuvinte de laudă și pentru administrația din Rașnov, care e de altă culoare decât MRU.
      Îmi pare rău dacă unii consideră că am făcut un lucru rău menționându-l pe MRU, nu am avut nicio secundă intenția să fac politică.

 2. Din pacate nu cred ca e o idee buna acest traseu, chiar daca are loc la Rasnov un festival de film. Fiind inceput de weekend traficul o sa fie foarte intens pe acel drum intre Brasov(Bartolomeu) si Cristian. De obicei se merge bara la bara in coloana pana in Cristian. Va urez succes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*