Tură lejeră Brașov – Poiană – Râșnov – Brașov

tura26aprilieUPDATE: Am aflat că porțiunea de șosea spre Râșnov este închisă din cauza unui raliu. Rămâne ca din Poiana Brașov să coborâm spre Brașov și eventual putem merge de aici spre Râșnov și înapoi pe traseul din spatele Schaeffler.

Pentru cei care nu merg mâine în tura din Valea Zălanului, am pregătit un traseu mai scurt și mai accesibil de aproximativ 36 km.
Întâlnirea este la ora 10:30 în Piața Unirii. De aici, se pleacă spre Pietrele lui Solomon, apoi se urcă în Poiana Brașov pe Drumul Forestier, se face face o mică pauză în stațiune după care se coboară în Râșnov pe șosea. De aici se merge prin frumoasa promenadă a Râșnovului, se trece pe lângă fosta fabrică de cărămidă din Cristian și se merge la baza pădurii, prin spatele fabricii Schaeffler, apoi pe lângă unitatea militară și se ajunge pe str. Carierei.

Traseul nu este greu, Drumul Forestier este ușor de urcat și pe bicicletă, singura porțiune mai grea din traseu fiind o mică urcare de 400-500 de metri pe asfalt spre Râșnov.
Dacă totuși unii vor merge pe lângă biciclete pe porțiunile de urcare nu e nicio problemă, ne vom aștepta unii pe alții.

Având în vedere că traseul este și offroad, este recomandat să veniți cu biciclete adecvate pentru acest tip de drum.
Să aveți la voi apă, mâncare, ceva bani și ceva să reparați o pană, dacă e nevoie.
Având în vedere că eu (Robert Lazar) și Cristian Stasisin suntem în tura din Valea Zălanului, vreau să vedem care din voi se pricepe să organizeze ture.
Trebuie să aveți grijă unii de alții și totul o să fie bine.
Baftă!
Traseul aproximativ este acesta:
http://www.bikemap.net/en/route/2992728-tura-lejera-26042015-bvped/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*