Ziua Europeana fara masini

În caz că nu știați, în 22 septembrie este Ziua Europeană fără mașini. Noi am încercat să ne aliniem cu celelalte orașe din România unde autoritățile au fost deschise la evenimente ecologiste în această zi însă am întâmpinat greutăți din pricina faptului că unele instituții au considerat ”neconstituțională” intenția de a interzice accesul mașinilor timp de câteva ore pe o anumită arteră din Brașov.

Mai pe scurt, am vrut să blocăm strada Mureșenilor într-un interval orar. Mi s-a comunicat că nu se poate. Cu chiu cu vai mi s-a propus să înaintez Primăriei o cerere prin care să solicit blocarea blvd. Eroilor, între Aro Palace și Capitol și transformarea temporară a străzii Nicolae Iorga în arteră cu dublu sens. Am invocat în acest sens precedentul creat și anume Raliul Tess (Tess Rally Brașov) din cauza căruia se blochează toată zona dimprejurul Parcului Central, Primăriei, Poștei, Cimitirului Eroilor, zonei de lângă Prefectură, Modarom și blvd. Eroilor ba chiar și str. Lungă, acest lucru cauzând blocaje majore în tot orașul.

Pentru raliu s-a putut da peste cap tot traficul din Brașov, pentru niște amarâți de bicicliști nu.

Așadar, în Brașov nu se va organiza nimic de Ziua Europeană fără mașini. Tot ce putem să facem e să vă sfătuim să ieșiți pe biciclete în număr cât mai mare în 22 septembrie, adică sâmbătă. Umpleți orașul de biciclete, plimbați-vă cât mai mult și pe cât mai multe străzi și bucurați-vă de această zi, dacă vremea vă permite.

Dacă totuși apare ceva nou legat de ziua de sâmbătă, vom anunța aici pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*