Am testat bicicletele Specialized

Cu greu am plecat din Poiana Brașov după ce am testat două dintre bicicletele Specialized puse la dispoziția noastră de către echipa Specialized Hungary și Probike.ro.

Cu puțin înainte de ora 10:00, am ajuns în parcarea complexului Monterai din Poiana Brașov, unde erau amenajate trei corturi Specialized. Ne-am încălzit puțin privindu-i pe mecanicii Specialized cum aranjau bicicletele și cum le reglau pentru noi.

Știam foarte bine ce calitate au bicicletele Specialized fiindcă eu merg pe un model Rockhopper, destul de vechi, dar foarte bun. Așa că nu mă așteptam la prea multe. Am rămas însă șocat.

Primul model testat de mine a fost Specialized Camber Expert Carbon, o bicicletă de cross-country full suspension cu cadru din carbon și alte piese de top.

După ce toți doritorii și-au luat bicicleta aleasă, am pornit pe drumul vechi spre Poiana Brașov, însoțiți bineînțeles de ghidul nostru din partea echipei Specialized. În finalul cățărării, am făcut o mică pauză unde ni s-au explicat tehnologiile ce stau în spatele producerii fiecărui model de bicicletă.

După această lecție, am coborât pe ”potecuță” până înapoi la complexul Monterai, unde am luat altă bicicletă, de data aceasta, o Specialized Tarmac de carbon, o cursieră cu care am urcat în Poiana Brașov și înapoi la start. Nu există cuvinte să vă zic ce ușoară este și ce ușor este să urci cu ea la deal.

Cât despre Specialized Camber Expert Carbon…

Manevrabilitatea este de neegalat, comfortul, atât la urcare cât și la coborâre, este de vis, iar stabilitatea conferită de cauciucurile largi și de geometria cadrului (și probabil și adrenalina) m-au îndemnat să fac primul drop din viața mea, unul destul de serios, după ce m-am uitat în spate.

La final am strâns mâna cu toți mecanicii și am plecat împlinit, gândindu-mă că probabil nu voi avea niciodată ocazia să mai merg cu așa bijuterii pe două roți. Dar știți vorba aia… Niciodată să nu spui niciodată! 🙂

Vă mulțumesc, Specialized!

Poze aici: http://we.tl/KLP2OYSNTL (link valabil până în 14 iunie) sau aici (Facebook).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*