Duminică, 7 octombrie 2012, 37 de biciclişti au pedalat pe un traseu de 26 de kilometri în împrejurimile Braşovului. Au descoperit, pe rând, 7 dintre cele mai utilizate izvoare din Braşov.
Astfel, izvorul din Bunloc, două izvoare din poiana de la Dâmbu Morii, izvorul de la lacul din Noua, izvorul de la Grupul Şcolar, izvorul de la barajul din Răcădău şi apeductul Christian Kertsch sunt obiectivele vizitate de grupul de “pedalagii” de-a lungul zilei. S-au făcut poze de grup, bicicliştii au avut ocazia să socializeze, vremea a fost excelentă.
Pe scurt, o zi perfectă. Din păcate, se pare că a fost ultima zi călduroasă din 2012.
Poze găsiţi pe pagina de Facebook a Asociaţiei Braşovul Pedalează, la adresa http://www.facebook.com/brasovulpedaleaza
sau la adresa http://wtrns.fr/w3ckARag3b3YbyE (o arhivă cu poze făcute de mine)
Multumim pentru poze.
Cu stima,
Alin
Mai Robert, dar alta poza n-ai putut sa pui, ca erau altele prin tot setul care erau mai faine… adica totusi, cu gunoaiele alea in fatza?? Spre exemplu aceea cu grupul intreg la izvorul de sub Tampa era foarte potrivita… Fara suparare, asta e opinia mea. O seara faina!
Alex, ideea este spiritul civic; sa vada primaria, edilii, care-i situatia pe teren; vreo 15 poze la fel, poate se autosesizeaza forurile competente si iau masurile cuvenite. Cred ca Robert a vazut vreun edil intre biciclisti si i-a tras-o cu garbigiu.
Ce-mi place limbajul de lemn !.
Daca era in scopul de a atrage atentia la vreun edil, sau ceva de genul, e ok, dar si in cazul asta cred ca ar fi trebuit sa mentioneze ceva, chiar si subtil, despre “flora de plastic si aluminiu”.
Oricum, eu sunt de parere ca totul pleaca de la omul de rand, care are nesimtirea si nepasearea de a arunca gunoaie pe strada si in natura, de la cel mai marunt ambalaj pana la saci intregi de gunoaie. Oare de ce s-a inventat cosul de gunoi pana la urma. Edilii pot rezolva doar jumatate din problema, restul tine de oameni, de noi.
O seara faina.
Eu cred ca si oamenii trebuie sa constientizeze ca nu trebuie sa arunce gunoaiele pe jos,si ca trebuie sa le puna intr-un cos de gunoi.Cazul in care nu exista cos de gunoi ar trebui sa duca gunoiul acasa.Pentru ca daca a putut sa aduca o sticla plina cu apa sau ce o fi fost in sticla,exact la fel poate sa si duca sticla goala acasa(e mai usor sa o duci goala decit plina),nu trebuie aruncat pe jos totul.
Mecanismul asta de bun simt civic e ceva delicat si nu edilii sunt cei care isi spun ultimul cuvant, ci un nucleu de oameni constientizat, care incet, incet ii formeaza si pe restul. La noi nucleul e minuscul (din cauze de terorism de stat!?). Cea mai mare problema este cu cei ce n-au nimic de pierdut, care nu se lasa modelati. Si mai sunt si alte mentalitati bizare . Prefera sa mearga cu miile la moaste, dar tac toti la hotiile cu uzinele, bancile si avutia tarii. Dar cea mai tare racila e lipsa spiritului de intreprinzator, de gospodar, care e strins legat de simtul civic. Si la replay-iurile astea, as vrea sa se bage mai multi, dar le e teama ca gresesc si te vad toti.
Foarte bine spus domnule Ovidiu Munteanu! Pana la urma fiecaruia iubeste dreptul la exprimare libera, dar sunt putini ce chiar isi asuma responsabilitatea unei opinii proprii, chiar daca aceasta ar putea fi gresita. Important e sa realizam unde gresim, iar apoi, macar sa incercam, sa corectam greseala.
Interesanta discutia, de unde s-a plecat si la ce subiect s-a ajuns.
*…fiecare iubeste… 😛 pardon