Brasovul a pedalat la Sinca Veche


Într-o zi superbă, cu absolut niciun nor pe cer, aproximativ 20 de bicicliști, aduși laolaltă de Asociația Brașovul Pedalează, au avut ocazia să pedaleze împreună pe un traseu foarte frumos prin Cristian, Zărnești, Poiana Mărului, Șinca Veche, Perșani, Codlea.

Am plecat la ora 8:10 de lângă Stadionul Tineretului din Brașov și ne-am îndreptat spre Cristian, unde ne-am întânit cu 2 bicicliști din Codlea. După o scurtă pauză, ne-am continuat drumul până în Zărnești, pe o răcoare plăcută iar acolo ni s-au mai alăturat 3 bicicliști. La magazinul Lidl din orașul Zărnești ne-am aprovizionat cu de-ale gurii, energizante, dar si ”râme acte”. Pentru necunoscători, dacă sunteți curioși ce sunt acelea, veniți la turele organizate de Asociația Brașovul Pedalează și veți avea plăcerea de a le gusta.

A urmat o cățărare destul de abruptă spre Poiana Mărului, dar parcă prea scurtă. Urma să atingem punctul cel mai înalt al drumeției noastre. A urmat o coborâre lungă, întreruptă doar de pauzele obișnuite. Între Poiana Mărului și Șinca Veche am avut de-a face cu un drum prost, presărat cu gropi de diferite mărimi și adâncimi, dovadă a faptului că cineva are grijă ca turiștii și cicloturiștii care vizitează aceste meleaguri frumoase să nu se mai întoarcă.

Ajunși la Șinca Veche, am primit niște colăcei de la o pomană la biserica din localitate și, odată regrupați, am pornit spre grota de la Șinca Veche, punctul culminant al excursiei noastre. Acolo am găsit zeci de mașini și lume multă, dar atmosfera era una liniștită și calmă, ca într-un tărâm mirific.

În grotă am văzut … cam ce se poate vedea într-o grotă. Destul de întunecat dar bine amenajat, răcoare și plin de turiști curioși. Nu se plătește taxa de intrare, lucru bun, având în vedere cei 2-3 ”boschetari” care făceau pe ghizii acolo ne mințeau cu nerușinare cu privire la ”balaurii” care se vedeau pe pereți. NU le dați bani nici măcar din milă, pentru că îi vor cheltui pe băutură, așa cum aveam să aflăm la plecare.

După câteva minute de pauză și hidratare de la izvorul din zonă, am plecat spre Perșani pe un drum cam prost, unde ne-am întâlnit cu Andrei și Remus care veneau de pe Transfăgărășan. A urmat o nouă pauză și apoi am pornit pe drumul european până la Brașov. Cam 45 de km de asfalt perfect, dar cam periculos din pricina mașinilor și ne-am întâlnit la Kaufland unde am savurat fiecare câte o bere Staropramen și o porție de mici delicioși.

Click mai jos pentru poze

Sinca Veche
 

Și un mic video:

Asociația Brașovul Pedalează dorește să mulțumească tuturor participanților și celor care au popularizat evenimentul.

Vă așteptăm la tura următoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*