Despre rețeaua “Merg.În”

eveniment-de-promovare-a-structurii-de-economie-sociala-rural-art-travel-9950
Miercuri, 19 august 2015, am participat la evenimentul de prezentare și lansare a structurii de economie socială “Rural Art & Travel”, care activează în cadrul proiectului intitulat “Identitățile și experiențele comunităților – vectori ai dezvoltării economico-sociale” care își propune promovarea stilului de viață al comunităților din județul Brașov. În cadrul acestui proiect a fost creat și prezentat site-ul www.merg.in care este o platformă unică în țara noastră ce oferă informații, știri și reportaje despre evenimentele culturale, atracții turistice locale, zone și locații de relaxare și timp liber etc., într-un format inovator care are menirea de a prezenta obiectivele respective publicului larg și de a le face cunoscute turiștilor interni și externi oferind în același timp și o sursă de informații proaspete despre evenimentele care au loc pe plan local. Această platformă are scopul de a pune în valoare comunitățile locale, de a le oferi posibilitatea de a deveni vizibile și de a participa direct la dezvoltarea locală. Vor fi organizate târguri și evenimente care vor contribui la crearea de rețele de antreprenoriat local, în cooperare cu alte organizații și asociații implicate în dezvoltarea comunităților.
Merg.in va deveni una din principalele resurse de informații și servicii pentru cunoașterea unei comunități, va deveni unul din principalele mijloace ale unei comunități de a valorifica producția și creația locală și va asigura sustenabilitatea prin calitatea și originalitatea produselor și serviciilor printr-un program de marketing și vânzări adecvat.
Merg.in se adresează turiștilor români și străini care ajung într-o zonă despre care nu știu foarte multe lucruri, localnicilor care sunt interesați de viața comunității lor, producătorilor locali de bunuri și servicii interesați să acceseze un public mai larg, agențiilor de turism, organizatori de team-building-uri, organizatori de competiții sportive, alte entități care sunt interesate de informații locale.
Ce găsiți în acest site:
-informații “statice”: adrese urile, telefoane utile, programul instituțiilor etc.
-informații “dinamice”: producători locali, restaurante, pensiuni, evenimente, program cinema, teatre, expoziții, concerte, competiții sportive etc.
-articole: poveștile zonei, prezentări ale producătorilor locali, foto-reportaje, interviuri etc.
Intrați pe merg.in/brasov și veți găsi câteva interviuri cu oameni deosebiți din orașul nostru, ori la secțiunea “De făcut” avancronici ale unor evenimente culturale ce se vor desfășura în Brașov sau împrejurimi sau puteți citi despre câteva locuri deosebite și poveștile lor pe care oricine trebuie să le vadă în secțiunea “De vizitat”.
Vom pune și câteva poze de la această întâlnire atunci când le vom primi de la organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*