Harta de cicloturism a Brașovului

plansa_Brasov_ciclist_reclame_mici_2016_07_26_B.indd
Haideți să vă povestesc un pic despre ceea ce urmează să apară în librării și nu numai. Se va numi “Trasee cu bicicleta în împrejurimile Brașovului” și va conține 41 de trasee de MTB în zone mai apropiate sau mai îndepărtate de Brașov, trasee din masivele Postăvaru, Piatra Mare, Bucegi, Ciucaș, Tătaru, Baiului, Grohotiș, Iezer-Păpușa, Leaota, Perșani, Piatra Craiului și Făgăraș. Hărțile fac parte din colecția “Munții Noștri” ai editurii Schubert $ Franzke care au mai scos alte două hărți de cicloturism cu trasee din îmrejurimile Clujului și în munții Banatului, hărți despre care puteți să aflați mai multe de aici. Aceeași colecție mai cuprinde și hărți de drumeție din câteva masive muntoase din țară și pe care le puteți vedea pe muntii-nostri.ro.
Aceste trasee vor fi pe mai multe planșe separate, astfel încât cel care vrea să parcurgă un traseu să poată lua doar harta care îl interesează și să o pună într-un suport pe ghidonul bicicletei ori în rucsac etc. În afară de hartă, planșele vor mai avea și o scurtă descriere a traseului, profilul și alte informații folositoare: lungime, dificultate, obiective turistice etc. Ceea ce este și mai interesant, track-urile pentru GPS ale acestor trasee vor putea fi descărcate de pe pagina lor. Traseele au fost astfel alese încât să satisfacă un număr cât mai mare de cicloturiști de munte așa că sunt trasee de cross-country și freeride dar și trasee de downhill, majoritatea de dificultate medie sau dificilă dar există și trasee mai ușoare, pentru cei care sunt la început în acest gen de activitate ori au o condiție fizică mai slabă. Traseele sunt în general în circuit (în afară de unul), iar la unele au fost incluse urcări cu telegondola sau telecabina. Va fi o lucrare interesantă care nu va trebui să lipsească nici unui iubitor de plimbări cu bicicleta.
Pentru ca aceste hărți să apară este nevoie de bani și pentru că banii vin în principal din publicitate, pe fiecare planșă va fi un spațiu destinat reclamelor. O parte din aceste spații s-au vândut deja dar mai au câteva libere așa că dacă aveți sau știți o firmă în Brașov sau împrejurimi care are legătură cu bicicletele și ar dori să apară pe una din aceste planșe vă rugăm să ne contactați pentru a vă pune în legătură cei de la editură care se ocupă cu asta.

3 thoughts on “Harta de cicloturism a Brașovului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*