I think the world’s gone crazy

Este un vers din “I Do” interpretat de Anastacia și cam asta gândesc după ce am văzut reacțiile la anunțul făcut de mine că mă retrag din Asociație. Se crede că se fac fac afaceri în spatele asociației, că se întâmplă lucruri necurate și asta a dus la retragerea mea. Nu acesta fost motivul. Sunt câteva lucruri care nu-mi plac, i le-am spus lui Robert, mi-a adus câteva argumente care nu m-au convins dar nu numai asta a dus la decizia mea. Adevăratele motive sunt cele pe care le-am mai scris prin articolele mele și pe care le-am mai spus celor mai apropiați și este vorba de comportamentul oamenilor.
De exemplu, Masa Critică, e o acțiune care nu-mi place și la care nu mai particip pentru că nu-mi place ce se întâmplă în mijlocul acelei mase de bicicliști. Este imposibil să-i ții pe toți grupați în așa fel încât să nu lase loc mașinilor să se strecoare printre ei la intersecții, nu se ține aproape de cei din față și rămân spații mari goale, nu se merge doar pe o singură bandă, unii fac acrobații, sar pe trotuare și fac slalom printre pietoni. Ideea este să arătăm că suntem civilizați și nu o adunătură de golani pe biciclete. Majoritatea merg frumos dar există acele elemente care strică tot ceea ce ar trebui să fie această “Masă Critică”. Îl apreciez pe Robert că încă o mai organizează și merge lună de lună la poliție și la primărie să obțină autorizațiile.
Un alt aspect care mă dernjează este neseriozitatea oamenilor. Când vreau să fac duminica o tură care implică și deplasarea cu trenul sau cu mașinile nu știu nicicodată câte persoane vin, dacă au mașină sau loc în mașina altcuiva sau pentru a ști dacă încăpem în tren sau e nevoie să mai cerem o garnitură pentru că cei de la Regiotrans ne-au oferit și această posibilitate în cazul unui număr mare de participanți.
Am fost criticați că nu facem mai multe ture ușoare ori că facem prea multe în care mergem cu trenul sau că de ce nu mai mergem într-o anumită zonă. Frațior, dacă vreți să mergeți undeva nu trebuie să așteptați după mine sau Robert să facem tură acolo și atunci când este propusă să nu puteți veni că lucrați sau e vreme urâtă și o anulăm. Propuneți, faceți traseul și noi vă ajutăm publicându-l pe site-ul nostru și pe Facebook, eventual vă pot da niște sugestii și informații dacă aveți nevoie. Eu stau multe ore la calculator pentru a face niște trasee cât mai interesante, voi doar veniți și așteptați “să vă duc” la plimbare. Cred că este timpul ca în “Brașovul Pedalează” să vină și alți oameni cu idei pe care să le pună în practică.
Încurajat de unii dintre voi am luat încă o decizie, aceea de a nu părăsi asociația. Voi continua să fac ceea ce-mi place și ce am făcut și până acum în această asociație, voi organiza ture în fiecare weekend în care voi putea și când vremea va fi bună, pentru cei care le place vadă locuri noi și să petreacă puținul timp liber pe care îl avem la dispoziție alături de oameni cărora le place să pedaleze, să se bucure de natură și de ceea ce este frumos în jurul nostru. Voi ignora mesajele negative pe care le voi primi, voi face ceea ce cred și simt eu că este mai bine iar dacă vă face plăcere sunteți bineveniți, iar dacă nu, puteți să stați acasă și să vă uitați la pozele pe care le vom posta din locurile frumoase pe care le vom vedea. Nu vor fi ture ușoare, las pe alții să se ocupe de ele, voi merge în general prin locuri pe unde nu am mai fost, ne vom mai rătăci câteodată, vom mai “bălăuri” cu bicicleta în spate dar va fi frumos. Voi face și ture de 2-3 zile, vom merge să înnoptăm în cort sau la pensiuni dar pentru asta am în primul rând nevoie de seriozitate din parte voastră pentru că așa ceva se pregăteșta din timp, nu pot face o rezervare la o cabană sau pensiune dacă nu știu câte persoane vin.
Acestea fiind zise vă doresc spor la pedalat cu vânt din spate.

6 thoughts on “I think the world’s gone crazy

  1. Oamenii sunt de foarte multe feluri si cei care chiar fac ceva sunt putini, multi vin si iau de-a gata tot. Este un mesaj obiectiv si te sustin! Nu am fost niciodata cu voi pe trasee dar intotdeauna mi-au placut locurile prin care ati fost. Succes in activitate!

  2. Nu am avut ocazia sa particip la niciuna dintre turele voastre, insa consider ca este extraordinar ce faceti. In fiecare zi vad parca mai multi biciclisti si ma bucur. Nu o sa iti zic sanu renunta(ti), in schimb voi spune ca efectele sunt cele ce conteaza. Si ele se vad!

  3. Cred,ca avem nevoie si de ture mai relaxante.Daca se poate as organiza in -limita timpului liber bineinteles-cateva excursii in jurul Brasovului.

    • Da, este nevoie și de ture mai relaxante și dacă vrei să organizezi câteva nu este nici o problemă, eu îți ofer ajutorul dacă pot.

  4. Cristi,este nevoie de munca ta!!nu te lăsa descurajat de “activitățiile” a câtorva bicicliști amatori care”ridica” moralul masei critice!!Pădure fără uscăciune NU există!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*