Lui Dumnezeu îi plac cicliștii

15052016019
Sunt sigur că ați auzit cântecul “Despre smerenie” a trupei “Taxi” în care se repetă de mai multe ori versurile: “Eu cred că Dumnezeu preferă lemnul, lemnul și spațiile mici”. Eu aș spune că Dumnezeu preferă să meargă cu bicicleta sau măcar Îi place să vadă că oamenii, creația Lui, fac acest lucru. De ce spun asta? Nu sunt un tip prea credincios și pe la biserici trec doar în vizită dar mă gândesc la întâmplările de la la începutul acestei luni și până acum.
Să încep cu Paștele ortodox când meteorologii anunțau o vreme friguroasă, urâtă, cu ploi multe. Ne-am hotărât totuși să plecăm din Brașov pentru trei zile și să ne dăm cu bicicletele prin munții din județul Harghita. Au fost trei zile minunate, fără ploaie și cu temperaturi plăcute. Meteorologii au dat greș de data asta.
Săptămâna trecută (8 mai 2016) se anunța de asemenea o vreme nu prea frumoasă. Am ieșit totuși să dăm o pedală, ne-a plouat un pic dar nu a fost ceva de speriat.
Astăzi (15 mai 2016) au fost anunțate ploi în aversă în aproape toate regiunile țării, de dimineață cerul era acoperit de nori și bătea vântul dar totuși nu am stat acasă și am plecat cu bicicletele la pălimbare. Poate că unii nu vor să recunoască dar adevărul este că bicicliștilor nu le place să fie plouați când pedalează. O fi plouat pe undeva prin țară dar nu pe unde am mers noi și am avut încă o zi superbă petrecută în șaua bicicletei. Să fie doar noroc ori este cineva “acolo sus” care ne iubește și ne-a scutit de niște dușuri reci?

One thought on “Lui Dumnezeu îi plac cicliștii

  1. Oare dumnezeu are o bicicleta? Pe unde crezi ca merge in ture? Isi organizeaza traseele ca noi? Merge cu mai multi? Are frane pe disc sau vbrake?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*