Masa Critică Brașov 25 septembrie 2015

masa critica brasovVinerea aceasta, pe 25 septembrie 2015, Masa Critică revine la Brașov, indiferent de vreme, la ora 18:00. Programul nu-mi mai permite să tot amân evenimentul de pe o săptămână pe alta din cauza vremii, așa că de acum încolo Masa Critică se va ține întotdeauna, în ultima zi de vineri din fiecare lună, excepție făcând lunile cu zăpadă. Ora începerii va fi 18:00 din martie până în septembrie iar în rest de la ora 17:00.

Așadar, vinerea aceasta sunteți invitați din nou să pedalați alături de alți bicicliști pe același traseu de 13 kilometri ca și până acum: plecare la ora 18:00 din fața Primăriei, de la Statuia Lupoaicei cu Pui, str. Nicolae Iorga, stânga la Casa Armatei pe str. Lungă, giratoriu Livada Poștei, blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor (McDonalds), blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, giratoriu Făget, str. Aurel Vlaicu, giratoriu Plevnei, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, Aula Universității, blvd. Iuliu Maniu, Primărie (statuia Lupoaicei cu Pui).

De data aceasta Masa Critică din Brașov se va desfășura sub forma unui protest față de recentul incident din timpul Critical Mass din Oradea, când un șofer italian a dat intenționat cu mașina peste niște bicicliști. Nu vrem violență în timpul desfășurării acestui eveniment și rugăm respectuos șoferii și ceilalți participanți la trafic să fie înțelegători cu noi și să ne accepte pe stradă, să nu ne claxoneze la mai puțin de 50 de metri distanță, să ne depășească la o distanță considerabilă, în așa fel încât să nu ne pună viața în pericol.

Masa Critică este un eveniment autorizat, avizat de Primăria Brașov, de Poliția Rutieră Brașov și de Poliția Locală Brașov. Coloana de bicicliști va fi escortată de un echipaj al Poliției Locale Brașov care va asigura buna desfășurare a evenimentului.

Rugăm insistent participanții să aibă o conduită corespunzătoare, să nu intre în conflict cu alți participanți la trafic, să nu circule pe trotuar sau pe o singură roată, să nu facă acrobații pe bicicletă, să fie atenți la drum, să ocupe o singură bandă, cu excepția cazurilor când capul de coloană (de obicei organizatorul) semnalizează schimbarea benzii pe care urmează să circule coloana de bicicliști.

Prin participarea la eveniment, fiecare biciclist este răspunzător pentru orice incident cauzat din vina lui iar organizatorul nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele accidente survenite din vina altor participanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*