Traseu Racoș – Șona – Făgăraș

Vă descriu în continuare, cât de exact pot, traseul pe care am fost pe 12 mai 2012.
Mai întâi, în Racoș vă recomand să mergeți să vedeți coloanele de bazalt, lacul format în fosta carieră Brazi și cariera de scorie bazaltică. Din gară ieșiți la șosea unde faceți dreapta și, după câteva sute de metri intrați pe un drum local la stânga pe care urcați pentru a ajunge la coloanele de bazalt. Pe același drum ajungeți și la cariera Brazi unde puteți sta un timp să admirați lacul format aici acum 10 ani când exploatarea în carieră a fost oprită. Vă întoarceți puțin înapoi și faceți dreapta pe un alt drum pentru a ajunge la cariera de scorie bazaltică, loc impresionant care vă duce cu gândul la Marele Canion din Arizona. La fiecare din aceste obiective sunt panouri unde găsiți mai multe informații. De aici trebuie să vă întoarceți pe același drum câteva sute de metri până ajungeți la un drum asfaltat unde faceți dreapta și coborâți în sat. Aici merită să faceți o oprire și la castelul Sukosd-Bethlen.
Mergeți în continuare pe drumul asfaltat care vă scoate în DN 13 iar la vreo 2 km de la ieșirea din Racoș faceți stânga spre Mateiaș și traversați calea ferată și podul peste Olt. Traversați Mateiașul și ajungeți la Dopca. Aici, dacă vreți să mergeți în Cheile Dopca, cu câteva case înainte de a ieși din sat trebuie să faceți stânga pe un drum local însoțit și de marcajul turistic bandă roșie. Dacă întrebați localnicii cum se ajunge la Chei probabil că nu vor ști să vă spună așa că cel mai bine este să întrebați cum se ajunge la baraj căci drumul spre chei trece pe lângă el și pe lângă lacul artificial format aici.
Lăsând drumul spre chei la stânga ne continuăm drumul și ajungem în Bogata unde trebuie să vă opriți puțin la frumoasa biserică din sat.
Continuăm drumul și ajungem la DN 13 unde facem dreapta și apoi, după cel mult un kilometru intrăm la stânga pe drumul spre Șercaia (este indicator în intersecție).
Trecem pe lângă combinatul Lafarge, prin Fântâna, Cuciulata și ajungem în Comana de Jos. Aici, dacă vă interesează, sunt două biserici declarate monumente pe care puteți să le vizitați, dacă nu, faceți dreapta spre Crihalma. Aici, aproape de ieșirea din sat, într-o curbă de 90 de grade la dreapta, părăsim șoseaua asfaltată și mergem înainte pe un drum neasfaltat care ne va duce paralel cu Oltul până în Hălmeag. Drumul este destul de rău după câțiva kilometri, inaccesibil autoturismelor ceea ce face ca mersul pe bicicletă pe aici să fie o adevărată plăcere.
După 9 km ajungem în Hălmeag unde trebuie să aveți grijă să nu apucați pe drumul spre stânga care duce la Șercaia. Trebuie să mergeți înainte iar imediat după intersecția amintită puteți face un minim efort și să urcați până la biserica evanghelică-luterană pentru că merită vizitată. După ieșirea din sat încep adevăratele probleme de orientare dar până acolo mai întâlniți o intersecție de drumuri unde trebuie să mergeți pe cel din stânga. Treceți apoi și de ultimele case și, după câteva sute de metri traversați un pârâu puțin adânc, se poate traversa pe bicicletă pentru a nu vă uda papucii.
După ce traversați pârâul drumul merge drept înainte dar nu pe acesta trebuie să mergeți ci fiți atenți că pe stânga mai este un drum mai puțin vizibil, practic mai mult niște urme de căruță, care urcă spre coama dealului din stânga. Veți întâlni mai multe urme de roți de căruță sau mașină care vă vor deruta și va face dificilă orientarea, important este să aveți în vedere că trebuie să treceți peste dealurile din stânga voastră. În principiu direcția pe care trebuie să mergeți este sud-vest (nu am verificat cu busola dar sper să nu mă fi înșelat). Dacă ați ajuns pe coama unui deal de unde vedeți Oltul în vale iar după el satul Mândra, Făgărașul mai la dreapta și Șona și mai la dreapta sunteți pe drumul cel bun. Urmați drumul pe creastă spre Șona iar piramidele (movilele sau guruieții cum mai sunt denumite) le veți vedea puțin mai la vale spre stânga.
După ce ați stat un pic la ele să le admirați faceți o coborâre până în sat pe care îl străbateți în totalitate pe drumul principal și continuați pe același drum spre Făgăraș. Deși se poate ajunge la DN 1 trecând peste Olt pe un baraj la 2-3 km de la ieșirea din Șona eu vă recomand totuși să mergeți până în Făgăraș pentru că drumul nu vă va da probleme de orientare, doar la intrarea în oraș când treceți printr-o comunitate de țigani este un pic mai întortochiat dar noi nu am avut probleme și ne-au răspuns frumos când i-am întrebat de drum. Mult mai periculos este să treceți prin Gârcini decât pe aici. Alte avantaje pentru care recomand Făgărașul și nu Mândra ar fi că aici puteți vizita cetatea (foarte frumoasă), puteți găsi un restaurant, pizzerie unde să mâncați ceva, magazine etc. iar dacă vă întoarceți cu trenul spre Brașov aici stă mai mult timp în care puteți să vă urcați și să vă aranjați bicicletele liniștiți.
Fără Cheile Dopca traseul are aproape 80 km, cea mai mare parte pe drumuri neasfaltate, de aceea recomand un MTB dar poate fi parcurs și cu alte tipuri de biciclete, singurul tip care nu cred că e potrivit fiind cursierele care au cauciucuri foarte subțiri și adaptate pentru șosele.
Sper să vă fie de folos descrierea făcută aici iar dacă aveți întrebări le puteți pune pe e-mail la cristi@brasovulpedaleaza.ro
Spor la pedalat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*