Tură de două zile în weekend 4-5 iulie

Update 3 iulie ora 13:00 Gata! Am sunat la Mănăstirea Măgura din Târgu Ocna și i-am zis că suntem 19 bicicliști care vrem să dormim în noaptea dintre sâmbătă și duminică acolo. Prețul este între 20 de lei și 30 de lei PE PERSOANĂ, dacă se dorește baie în cameră. Pentru 5 lei în plus, putem lua masa sâmbătă seara, cu condiția să ajungem acolo până la ora 19. Duminică dimineața nu se servește masa fiindcă este sărbătoare, deci ori mâncăm ceva jos în Târgu Ocna ori ce avem la pachet.
Legat de tren: Mergem cu trenul R-4501 până la Sânsimion, plecare la ora 04:12 din Gara Brașov. Ca să ne organizăm mai bine mâine, eu zic să vă cumpărați de azi biletele. Costul lor este de 12,5 lei pentru adulți și cred că 5 lei suplimentul pentru bicicletă, deci vreo 17,5 lei în total.
Sugerez să fim cu toții în tren cel târziu la ora 04:07, deci calculați-vă timpul în așa fel încât să avem timp să și urcăm bicicletele în tren.
Luați-vă cu voi tot ce credeți că este necesar pentru o tură de două zile, inclusiv mâncare și bani.
Ne vedem dimineața în gară!
Notați-vă numărul meu de telefon în caz că pățiți ceva 0724348215 – Robert Lazar.
tura weekend 4-5 iulie

Update 3 iulie ora 10:30 Până acum la această tură au confirmat prezența 17 persoane:
1. Eu ( Robert Lazar​ )
2. Kinga Mihaly​
3. Andreea Bardos Real​
4. Bogdan Maxim
5. Hegedus Janos​
6. Nicoleta Giurgea​
7. Adrian Apostu​
8. Vasi Ancan​
9. Marian Oana​
10. Nicolae Adrian​
11. Moloci Ramon​
12. Benedek Kinga​
13. Insusi Luci​
14. Dan Grosu​
15. Szekeres Geza​
16. Iulian Patrascu​
17. Laura Voicu​

18. Soția lui Szekeres Geza

19. Sorin Costachi
Dacă nu vă regăsiți pe această listă, mai aveți timp până azi la ora 12 să confirmați ori aici printr-un comentariu, ori la email robert@brasovulpedaleaza.ro

UPDATE 2 iulie ora 00:30 Insist să confirmați prin email la robert@brasovulpedaleaza.ro participarea la această excursie, până vineri la ora 12:00. În rest, vă rog să verificați acest articol pentru a vedea ultimele noutăți legate de această tură.

Am găsit și cazare la Mănăstirea Măgura din Târgu Ocna. Am vorbit cu cineva de acolo și mi s-a zis că prețurile pe persoană variază între 20 de lei și 30 de lei, dacă se dorește baie în cameră.
Sunt și camere de 3 locuri, deci nu cred că ar fi probleme. Toată mănăstirea are o capacitate de cazare de 70 de locuri și este foarte frumoasă, situată pe dealul Măgura, într-un peisaj superb.

Având in vedere că am găsit cazare în Târgu Ocna și nu în Slănic Moldova, distanța parcursă sâmbătă este de 80 km, dintre care 8 kilometri la început cu diferență de nivel de 400 de metri și cei 2,5 kilometri de la final, spre mănăstire, cu diferență de nivel de 250 de metri. Traseul propus pentru ziua de sâmbătă este așadar următorul:

Route 3,123,994 – powered by www.bikemap.net

Traseul zilei de duminică se lungește și are aproximativ 135 de kilometri, cu două urcări: prima (traseu neasfaltat) are 12 km cu o diferență de nivel de 500 metri iar a doua are 15 km cu o diferență de nivel de 420 metri (asfaltat – Pasul Oituz).
Traseul de duminică se poate scurta dacă luăm trenul din Târgu Secuiesc (16:45 sau 18:35) până în Sfântu Gheorghe, de unde ne întoarcem pe biciclete la Brașov, caz în care traseul va avea doar 75 + 32 km = 108 km în total.
Traseul propus pentru ziua de duminică este așadar următorul:

Route 3,124,006 – powered by www.bikemap.net

Postarea inițială este de aici în jos.

Pentru weekendul 4-5 iulie 2015 vă propun o tură de două zile în care avem ocazia să mergem zeci de kilometri prin peisaje superbe, prin Valea Uzului spre Târgu Ocna, Slănic Moldova, Oituz și Târgu Secuiesc.

Plecarea se va face sâmbătă dimineața cu trenul CFR R-4501 ce pleacă din Gara Brașov la ora 04:12 (preț 12.5 lei). Vom coborî în Sânsimion la ora 06:03, vom merge spre Sânmartin unde ne dezmorțim și apoi o luăm pe DJ123, urcăm vreo 10 kilometri după care ne așteaptă 60 de kiometri de drum în ușoară coborâre până în Târgu Ocna. Aici avem de ales: ori căutăm o cazare ori urcăm ușor până la Slănic Moldova, unde avem mai mari șanse să găsim o cazare.

Putem să evităm emoțiile cauzate de căutarea cazării, dar trebuie să știu până vineri dimineața, cel târziu până vineri la ora 12, cine vine sigur la tură, pentru a putea suna și face rezervare undeva. Cine vrea să vină, să-mi dea email la robert@brasovulpedaleaza.ro

A doua zi plecăm ori din Târgu Ocna ori din Slănic Moldova și urmăm DJ116A până în Poiana Sărată, facem dreapta pe DN11, trecem pasul Oituz și apoi coborâm până în Târgu Secuiesc de unde ne putem întoarce până în Brașov pe șosea sau cu trenul până în Sfântu Gheorghe (plecare la 16:45 sau la 18:35 din Tg. Secuiesc), de unde venim spre Brașov pe biciclete fiindcă nu este tren direct până în Brașov.

Motivul pentru care vreau să mergem cu trenul de la 4 dimineața este că sunt mari șansele să fie gol, având loc pentru biciclete în el, doar știți cum sunt condițiile din trenurile CFR… Țineți cont că se plătește și taxa suplimentară pentru bicicletă, nu știu exact cât, dar bănuiesc că până în 10 lei la CFR și 3 sau 5 lei la RegioTrans.

Insist ca doritorii să îmi trimită un email la robert@brasovulpedaleaza.ro și să mă anunțe că vin sigur pentru a putea face mai ușor rezervarea, dacă reușesc să găsesc una. Dacă nu, avem timp să căutăm din poartă în poartă.

Link eveniment Facebook: click

Iată traseele:

Ziua 1:

Route 3,121,193 – powered by www.bikemap.net

Ziua 2:

Route 3,121,221 – powered by www.bikemap.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*