Tură la Hălchiu și Dumbrăvița

dumbravitaDuminica aceasta am organizat o mică ieșire cu bicicletele în Hălchiu și Dumbrăvița, tură destinată în special începătorilor și familiilor cu copii. Chiar dacă am anunțat destul de târziu evenimentul, 13 bicicliști s-au prezentat la ora 10 la Primăria Brașov pentru a pedala împreună pe traseul stabilit: Brașov, Ghimbav, Codlea, Hălchiu, Brașov.

Ieșirea din Brașov
Ieșirea din Brașov

După o defecțiune tehnică, unul din participanți a fost nevoit să se retragă încă de dinainte să ieșim din Brașov. Ceilalți am continuat să mergem cu soarele dogoritor deasupra noastră și am menținut un ritm decent de 17-19 km/h până în Codlea, unde am căutat puțină umbră unde să ne răcorim.

Intrarea în Codlea
Intrarea în Codlea

Am găsit-o până la urmă, însă mirosul insuportabil de la Protan Codlea ne-a alungat după câteva minute și ne-am continuat drumul spre Hălchiu la umbra răcoroasă a câtorva pâlcuri de plopi de la marginea drumului DJ112A. Odată ajunși acolo, ne-am retras pentru 10 minute lângă biserica evanghelică din localitate, loc unde vom ajunge și în 28 iunie, cu ocazia evenimentului ”Brașovul Pedalează la concert” din cadrul festivalului Musica Barcensis, organizat de Fundația Forum Arte.

La umbra in Halchiu
La umbră în Hălchiu

Chiar dacă ținuta noastră sport nu era indicată pentru a intra în biserică, am făcut-o totuși și nu mică ne-a fost mirarea când la intrare ne-a întâmpinat o doamnă simpatică ce ne-a povestit câteva lucruri despre biserică. Slujba tocmai se terminase, așa că n-am deranjat prea mult puținii locuitori sași care mai erau înăuntru.

N-am profitat prea mult de răcoarea binevenită din biserică și am propus celorlalți participanți la tură să facem o mică abatere de la traseu și să mergem spre Satu Nou, unde aveam ocazia să vedem unul din lacurile ce aparțin de Dumbrăvița.

Am ajuns la lacurile de la Dumbravita.
Am ajuns la lacurile de la Dumbrăvița.
La marginea lacului
La marginea lacului
carare langa lac
O cărare de lângă lac

Zis și făcut. La nici 2 kilometri de Hălchiu, chiar la intrarea în Satu Nou, am părăsit pentru câteva sute de metri asfaltul și am luat-o la stânga înainte de pod spre primul lac din rezervație. După o scurtă sesiune de poze, am pornit într-un tur al lacului, dar am constatat că acest lucru nu era posibil și a trebuit să ne întoarcem spre Hălchiu, nu înainte de a admira câțiva pescăruși și rațe sălbatice ce-și făceau veacul la lac.

Odată ajunși în Hălchiu, ne-am oprit la un magazin, fiecare a cumpărat ce și-a dorit pentru hidratare și ne-am retras în spatele bisericii pentru aproape 45 de minute, timp în care ne-am bucurat nespus pentru umbra ce ne-o ofereau maiestuoșii copaci de acolo.

La umbră în spatele bisericii evanghelice din Hălchiu
La umbră în spatele bisericii evanghelice din Hălchiu
Întoarcerea spre Brașov
Întoarcerea spre Brașov

Într-un final am plecat de acolo și ne-am îndreptat pe DJ112A spre Calea Feldioarei, adică DN13 unde am făcut la dreapta la Hanul din Ardeal și am ajuns în Brașov după aproximativ 30 de minute, timp în care am suferit un pic din cauza căldurii. Din fericire, nimeni n-a pățit nimic, traseul a fost lejer, fără urcări sau coborâri, vântul n-a bătut deloc și toată lumea a fost mulțumită, sper. Cu excepția porțiunii din Codlea unde mirosea groaznic, n-au fost probleme pe drum, ceilalți participanți din trafic au fost respectuoși și civilizați.

Mulțumim participanților pentru buna dispoziție și pentru comportamentul exemplar din timpul turei. Sperăm că v-ați simțit bine și vă așteptăm și la alte ture.

Poze: link

Iată și traseul:

Route 3,078,386 – powered by www.bikemap.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*