Tura penelor

Se poate ca în România să se rezerve un vagon de tren unor “nebuni” care vor să se ducă aiurea să se dea pe bicicletă? Da, se poate, prin amabilitatea celor de la Regiotrans. Vă puteți închipui ce înseamnă să ai vagonul tău unde să bagi 30 de biciclete împreună cu posesorii lor? Cei care au fost în tura de duminica asta au văzut și cred că le-au făcut plăcere să nu fie nevoiți să se înghesuie printre ceilalți călători, să-și pună bicicletele înghesuite pe interval sau în capătul vagonului astfel încât să nu încurce pe nimeni. Și asta nu a fost singura dată când ni s-a oferit această facilitate, ceea ce mă face să spun că Regiotrans este o societate de transport pe calea ferată “bike friendly”, păcat că nu au rețea în toată țara.
DSCF0614
DSCF0616
Lume multă a fost duminică în tură, chiar dacă s-a anunțat că nu va fi una ușoară. Nu a fost nici foarte grea, am avut ceva de urcat dar apoi am mers mai mult la vale. Am fi avut și o porțiune de bălăureală (dacă nu știți ce înseamnă vă explic într-un alt post sau mesaj) dar am renunțat la ea în favoarea unui drum mult mai bun care nu ne-a dus în Barcani așa cum era prevăzut ci am ajuns un pic mai departe, în Zăbrătău, de unde am venit spre Întorsura Buzăului pe șosea. Deși a fost mai lung am câștigat timp pentru că am putut merge cu o viteză mai mare decât pe coclauri cu bicicleta în spate sau pe lângă ea. Am văzut peisaje foarte frumoase, păduri, pajiști, un sat în care majoriatea oamenilor se deplasează cu ATV-uri, cu mașini de teren sau cu Dacii vechi, mașini care să reziste pe aceste drumuri de munte neasfaltate.
DSCF0627
A fost și ziua penelor, nici nu mai știu câte pene de cauciuc s-au făcut, mai multe ca în orice altă tură ceea ce ne-a întârziat puțin așa că unii au trebuit să părăsească grupul și să meargă înainte pentru a putea prinde trenul din Întorsura Buzăului. Restul am preferat să mergem pe biciclete până în Brașov ceea ce a dus la un total de kilometri de peste 110 pentru o zi. Pentru majoriatea nu a fost o problemă dar unii (prinmtre care și eu) au ajuns acasă foarte obosiți dar cu zâmbetul pe buze pentru o frumoasă duminică petrecută alătruri de prieteni.
DSCF0630
Am băut apă minerală luată direct de la izvor în Covasna, ne-am răcorit de dogoarea zilei în Bâsca Mare, am mâncat o ciorbă și am băut o bere la Pasul Buzăului, am gâfâit la urcarea spre Comandău, am simțit adrenalina în vene la coborâre, am pedalat prin locuri liniștite, departe de tumultul orașului, cam asta a fost ziua de 14 iunie.
DSCF0619

DSCF0622

DSCF0626

DSCF0635

DSCF0636

DSCF0647

DSCF0658
Un montaj video cu această tură realizat de Robert.

2 thoughts on “Tura penelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*