Ture în weekendul 25-26 iulie 2015

prapastiile zarnestiului

Pentru acest weekend propun două ture interesante pentru cei care au biciclete tip mountain-bike. Acestea sunt:

1. Sâmbătă ne întâlnim la ora 7:30 la Primăria Brașov și plecăm pe traseul Brașov – Cristian -Vulcan – Holbav – Paltin – Poiana Mărului – Zărnești – Prăpăstiile Zărneștilor – Zărnești – Râșnov – Brașov. Traseul are aproximativ 93 km și are 3 urcări principale: prima la Holbav, care este asfaltată, a doua spre Poiana Mărului, tot asfaltată și a treia spre Prăpăstiile Zărneștiului, neasfaltată dar la umbra pădurii. Vom avea parte de peisaje superbe, mai ales în prăpăstii, un loc de o frumusețe aparte ce sigur vă va face să priviți numai în sus. Întoarcerea o vom face prin Zărnești și Râșnov, în Cristian ocolind șoseaua pe un traseu despre care se vehicula la un moment dat că va fi destinat bicicliștilor. Cine nu mai poate, se poate întoarce în Brașov cu trenul Regiotrans pe care îl poate lua din Zărnești.

Link eveniment Facebook: link

Traseul este următorul:

Route 3,167,287 – powered by www.bikemap.net

2. Duminică ne întâlnim tot la ora 7:30 la benzinăria Petrom de lângă Kaufland și pornim spre Săcele, trecem de lacul Tărlung și facem la dreapta pe DJ102L spre Valea Doftanei, un drum cu peisaje spectaculoase și o urcare mai grea spre Pasul Predeluț la 1298m. Va urma o lungă coborâre pe lângă lacul Paltinu până în Câmpina (total 80 km), de unde ne vom întoarce cu trenul. Lista trenurilor spre Brașov o puteți vedea mai jos, cel mai avantajos ar fi trenul de la 18:30 (CFR – mdeah) sau RegioTrans-ul de la 20:14.

trenuri campina

Trenurile IR costă cam 25 de lei + suplimentul de bicicletă, pe când celelalte cam 11 lei + supliment bicicletă. Cine se simte ninja se poate întoarce în Brașov pe bicicletă…

 

Link eveniment Facebook: link

Traseul de duminică este următorul:

Route 3,167,244 – powered by www.bikemap.net

Pentru ambele ture recomand să aveți bicicletă tip MTB în bună stare de funcționare, să aveți condiție fizică bună și să vă gândiți bine dacă rezistați atâția kilometri. Deși nu lăsăm pe nimeni în urmă, nici nu este corect să țineți în spate un grup mai mare doar pentru că nu v-ați autoevaluat bine condiția fizică. Luați-vă cu voi apă, geacă de ploaie, de-ale gurii, cele necesare pentru a repara bicicleta în caz că e nevoie și ceva bani. De asemenea, notați-vă numărul meu de telefon în caz că e ceva: 0724348215 – Robert Lazar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*