Pentru cârcotași

În ultima vreme au apărut diferite comentarii legate de activitățile noastre printre care unul a fost că în turele duminicale mergem prea repede și o viteză de 20 – 25 km/h ar fi cea mai potrivită. De doi ani, de când mi-am cumpărat un GPS, înregistrez traseele pe care mergem de fiacare dată și vă dau acum câteva date, pentru informarea cârcotașilor care aruncă informații false.
Încep cu turele făcute anul acesta.
Prima a fost pe 15 februarie la Carnavalul Clătitelor de la Prejmer. S-a parcurs o distanță de 41,4 km cu o viteză medie de 18,7 km/h, drum asfaltat 100% fără urcări și coborâri dificile.
Pe 22 februarie traseul a fost Tărlungeni, Teliu, Ozun, Sfântu-Gheorghe, Vâlcele, Bod, Brașov. Distanță 80,7 km, viteză medie 17,9 km/h.
Pe 1 martie am mers prin Hălchiu, Crizbav, Feldioara, Araci, Bod, Brașov. Distanță parcirsă: 63,1 km, cu o viteză de 17 km/h.
În 2014 am făcut mai multe ture, unele pe coclauri unde vitezele de deplasare diferă foarte mult, în funcție de zona străbătută așa că vă dau câteva date ale turelor care s-au făcut pe drumuri predominant asfaltate sau cu porțiuni neasfaltate dar accesibile oricui.
14 decembrie pe traseul Sânpetru, Hărman, Ilieni, Sfântu-Gheorghe, Vâlcele, Bod, Brașov. Distanța: 64,6 km, viteza medie: 16,7 km/h.
2 noiembrie pe traseul Stupini, Hălchiu, Dumbrăvița, Codlea, Brașov, cea mai mare parte a drumului asfaltat, singura porțiune neasfaltată fiind lângă lacul Dumbrăvița. Distanță: 45 km, viteza medie: 18,01 km/h .
23 iunie, Ziua Olimpică la Șirnea. Traseu Brașov, Cristian, Bran, Fundata, Șirnea și retur. Distanță: 80,9 km, viteza medie: 17,7 km/h.
18 mai, Brașov, Săcele, Cheia și retur. Distanță: 93,2 km, viteza medie: 18,9 km/h.
23 martie: Brașov, Predeal, Pârâul Rece, Râșnov, Brașov. Distanță: 55,3 km, viteza medie: 17,9 km/h.
16 martie; Brașov, Poiana Brașov, Râșnov, Brașov. Distanță: 35 km, viteza medie: 15,2 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*