Tură prin sate ungurești 18 iunie 2016

pajiste covasnaPână la urmă am decis să nu mai organizez o tură de 2-3 zile fiindcă mi-a fost destul de greu să stabilesc un itinerar care să fie pe placul tuturor și mai mult, vremea foarte imprevizibilă mă face să renunț la a face o tură prea îndepărtată de Brașov.

Pe unde mergem sâmbătă?

Așadar, pentru ziua de sâmbătă, 18 iunie 2016, m-am gândit să facem o tură prin satele din Covasna.
Plecăm din Gara Brașov cu trenul RegioTrans de la ora 07:40 și ajungem în Brețcu la ora 10:22. Da, știu, e târziu. Dar gândiți-vă că alții nu se trezesc nici la ora aia.
Din Brețcu mergem pe drumuri de țară prin satele de la marginea depresiunii: Mereni, Valea Scurtă, Poian, Sânzieni, Petriceni, Turia, Alungeni, Icafalău, unde intrăm în pădure pe un drum care pe hartă pare forestier, apoi vizităm Cetatea Ika din Cernat, apoi începem o urcare scurtă dar destul de susținută prin pădure, după care coborâm tot prin pădure și ieșim la lacul de la Moacșa. Îl ocolim, mergem prin Angheluș, Ghidfalău și sper să ajungem în Sfântu Gheorghe la trenul de la 17:50 care să ne ducă în Brașov. Dacă nu, mai este unul la 18:06 dar e 15 lei iar următorul este abia la 21:05, deci luați în calcul și posibilitatea de a ne întoarce din Sfântu Gheorghe tot pe biciclete.
Nu cunosc cea mai mare parte din traseu, deci așteptați-vă să mai și greșim drumurile însă tocmai în asta constă plăcerea mersului pe bicicletă: descoperirea de locuri noi, de comunități noi alături de oameni frumoși cu care împărtășim pasiuni comune.

Recomandări pentru tură

Pentru tură recomand următoarele: cască de protecție, kit de reparat pana, cameră de rezervă, scule pentru reparat bicicleta, în caz că se strică, bani pentru tren (vedeți site-ul www.regiotrans.ro și www.infofer.ro pentru detalii legate de preț) și pentru ce cumpărăm pe traseu (suc, sirop, bere fără alcool, desigur etc), apă, haine adecvate, pelerină, bicicletă în stare bună de funcționare, lumini pentru bicicletă, mâncare suficientă și multă voie bună.

Traseul nu este foarte greu

Tura are cam 83 km, dacă ne întoarcem cu trenul din Sfântu Gheorghe. Traseul nu este exagerat de greu, puține probleme putând fi doar la urcarea de după Cetatea Ika. În rest, este destul de plat, cu mici urcări doar pe ici pe colo.

Alte informații

Ne vedem sâmbătă în Gara Brașov cel târziu la ora 7:20.
Pentru detalii, nu ezitați să mă contactați la ore rezonabile prin apel sau sms la 0724348215 – Robert Lazar sau prin mesaj pe pagina de Facebook. Dacă doriți să veniți, ar fi bine să trimiteți un email la robert@brasovulpedaleaza.ro pentru a-mi putea face o idee despre numărul de persoane care vin, astfel încât să pot vorbi cu cei de la RegioTrans pentru a rezerva un compartiment doar pentru noi, așa cum am făcut-o și altă dată. Mențtionați în email numele și numărul de telefon.

Traseul turei de sâmbătă este mai jos. Puteți oferi un ajutor dacă aveți un GPS pe care puteți încărca această hartă și traseul, în așa fel încât să n-avem probleme pe parcurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*