Protest împotriva despăduririi abuzive

Voi ați văzut ce s-a ales de Poiana Stechil și de zona respectivă? Utilajele de despădurire au făcut prăpăd în acea zonă, după cum puteți vedea în poza de jos, care aparține lui Luca Mihai.
Aseară am adormit cu lacrimi în ochi fiindcă prin minte mi se tot derulau amintirile de când eram copil și făceam drumeții cu părinții din Șaua Tâmpei, prin Poiana Stechil spre băncuță și apoi prin Valea cu Apă spre Pietrele lui Solomon. Țin minte că de abia așteptam să ajungem în Poiana Stechil, care era o oază de liniște și ne întindeam pe păturică, ne scoteam ouăle fierte, brânza, slănina, roșiile, ceapa, castraveții și amestecul de ulei cu oțet și făceam cea mai gustoasă salată din lume.
Țin minte când erau tufele acelea înalte de zmeură și culegeam micile fructe până plecam de acolo și îmi rămânea aroma lor în gură până la băncuță.
Am și amintiri mai recente, când ajungeam în Poiana Stechil cu bicicleta și mă puneam pe băncuța de acolo, lăsând bicicleta pe iarbă și uitându-mă preț de câteva minute la cer ascultând vântul ușor ce trecea printre brazi. Îmi plăcea la nebunie iarba aceea moale, de un verde crud, prin care mă plimbam cu picioarele goale doar ca să simt roua cea răcoritoare pe tălpi.
poiana stechilAcum nu mai e nimic acolo, a rămas dezastrul pe care-l vedeți în poză. Am rămas doar cu amintirile și cu un gust amar lăsat de criminalii de păduri care fac ce vor în această țară. Sub pretextul unor boli închipuite pe care le-ar avea pădurea sau din cauza ploii înghețate din 1 decembrie 2014, acești oameni defrișează în neștire hectare întregi din pădurea noastră, îmbogățind companiile procesatoare de lemn de teapa Kronospan, Schweighofer Holzindustrie. S-a deschis recent ”tocătorul de lemn” de la Reci, o fabrică ce a promis locuri de muncă dar care ne distruge pădurile.
După cum probabil ați aflat, sâmbătă, pe 9 mai, se organizează acțiuni de protest împotriva defrășărilor masive în toată țara.
În Brașov, întâlnirea are loc la ora 16 la Prefectură.
VĂ ROG să veniți și voi și să vă anunțați rudele, prietenii, cunoscuții, colegii de muncă despre eveniment.
Ne-au lăsat doar cu amintirile…
Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/355759117956669/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*